FORMULA 1

Και το όνομα αυτής Stake F1 Team

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το όνομα αυτής Stake F1 Team

FORMULA 1

Και το όνομα αυτής Stake F1 Team

FORMULA 1

Η Sauber ανακοίνωσε σήμερα το όνομα με το οποίο θα αγωνίζεται στην F1 για τις σεζόν του 2024 και 2025.

Advertisement
Advertisement

Τελικά η ομάδα θα φέρει την ονομασία του χορηγού τίτλου που είχε από πέρσι. Πρόκειται για την εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού και παιχνιδιών τύχης, Stake.

Έτσι το όνομα αλλάζει σε Stake F1 Team, χωρίς να υπάρχουν στον τίτλο εκείνα της Sauber ή της Audi. Η ομάδα θα μετονομαστεί σε Audi από το 2026, την πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Sauber. Επί της ουσίας, βέβαια, θα πρόκειται για την Sauber και όλες οι λειτουργίες θα ελέγχονται από το Hinwil της Ελβετίας.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από την συμφωνία της ελβετικής ομάδας με την Audi, η συνεργασία της με την Alfa Romeo ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί. Η ιταλική εταιρεία είχε και πέρσι τα λογότυπά της στα μονοθέσια της Sauber.

Όμως τόσο εκείνη όσο και η Sauber είχαν αποφασίσει να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους πέραν του 2023. Ο οργανισμός βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο με την Audi να εξαγοράζει σταδιακά την πλειοψηφία των μετοχών της Sauber.

Advertisement

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το τελικό ποσοστό της Audi στην Sauber θα φτάσει το 75%. Οι PU του 2026 θα κατασκευάζονται από την ίδια την Audi ενώ τα σασί θα φτιάχνονται στην Ελβετία. Ήδη από πέρσι έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση στελεχών σε καίριες θέσεις με άλλα τα οποία έχουν επιλεγεί από την Audi.

Τα επόμενα δύο χρόνια η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί. Ωστόσο η Audi δεν επιθυμεί ακόμη να δώσει το όνομά της στην ομάδα η οποία για τα επόμενα δύο χρόνια θα λέγεται Stake F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Williams και Sauber ανακοίνωσαν ημερομηνία παρουσιάσεων
Η Alfa Romeo τα… πήρε με την Sauber λόγω Audi
Audi: Αποφασισμένη να μπει στην F1

Advertisement