Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Οι οδηγοί με τους περισσότερους followers στο Instagram

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Οι οδηγοί με τους περισσότερους followers στο Instagram

FORMULA 1

F1: Οι οδηγοί με τους περισσότερους followers στο Instagram

FORMULA 1

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ο σχετικά νέος, αυτός, τρόπος επικοινωνίας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τους οδηγούς της F1. Ποιοι από αυτούς είναι οι πιο… δικτυωμένοι;

Advertisement
Advertisement

Οι εποχές στις οποίες οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των οδηγών έλεγχαν απόλυτα τη σχετική με εκείνους ροή της πληροφόρησης έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πλέον, ο κάθε οδηγός μπορεί να επικοινωνεί γρήγορα και άμεσα με τους οπαδούς του.

Χάρη σε πλατφόρμες όπως το Instagram, το Twitter και το Facebook μπορούμε όλοι μας να μαθαίνουμε άμεσα τα πάντα σχετικά με τους αγαπημένους μας ήρωες. Αυτό, πολλές φορές έχει φέρει τα γραφεία τύπου των ομάδων σε δύσκολη θέση. Ιδίως σε περιπτώσεις διάφορων post που γίνονται “εν βρασμώ ψυχής”.

Ακόμη κι έτσι, όμως, θα λέγαμε πώς είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τον ξύλινο λόγο που είχαμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι από τους οδηγούς της F1 είναι οι πρωταθλητές στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα των τελευταίων ετών, το Instagram.

Lando Norris

Advertisement
Advertisement

Το κοινό του Lando Norris μεγαλώνει συνεχώς. Ο Βρετανός έχει κερδίσει τον κόσμο τόσο με την οδήγησή του όσο και με την ευχάριστη προσωπικότητά του. Το χιούμορ και ο casual τρόπος ζωής του τον κάνουν πολύ προσιτό. Επιπλέον, στον Lando αρέσουν πολύ τα videogames και συνηθίζει να συμμετέχει σε livestreams στο Twitch. Κατά συνέπεια είναι πολύ προσιτός στη νέα γενιά. Οι followers του στο Instagram ανήλθαν στους 5.488.208 κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

 

Daniel Ricciardo

Advertisement

Ο Αυστραλός οδηγός της McLaren απέκτησε πολύ γρήγορα το δικό του fanbase. Δεν ήταν μόνο οι επιδόσεις του στην πίστα που το προκάλεσαν αυτό. Ο Ricciardo είναι ένας από τους πιο προσιτούς οδηγούς του grid χάρη στο ευρηματικό του χιούμορ. Σήμα κατατεθέν του Daniel είναι, φυσικά, το χαμόγελό του. Ο Ricciardo έχει σχεδόν 7,2 εκατομμύρια followers στο Instagram και βρίσκεται στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους οδηγούς του σημερινού grid.

Charles Leclerc

Advertisement

Ο Charles έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στη βαθμολογία. Είναι ο οδηγός με την μεγαλύτερη αύξηση ακροατηρίου στα social media. Το Instagram δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι followers του ανήλθαν σε 7.960.683 μετά την εβδομάδα του βρετανικού Grand Prix. Ο ίδιος παραμένει απλός στους τρόπους του και μάλλον εσωστρεφής. Ωστόσο, αυτό δείχνει να είναι κάτι που αρέσει σε μεγάλη μερίδα του κοινού.

Max Verstappen

Ο πρωταθλητής του 2021 έχει δει τους followers του να αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα πέρσι, χάρη στη μεγάλη μάχη που είχε με τον Lewis Hamilton για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών. Ο Max προσελκύει την πλειοψηφία του νεαρού κοινού της F1, λόγω του επιθετικού στιλ οδήγησής του. Επιπλέον, δεν φοβάται να πει την άποψή του ακόμη και αν αυτό τον έχει κάνει δυσάρεστο αρκετές φορές. Ο Verstappen βρίσκεται δεύτερος στη λίστα μας με περίπου 8,9 εκατομμύρια followers στο Instagram. Ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περεταίρω τα επόμενα χρόνια.

Lewis Hamilton

Advertisement

Φυσικά, ο Lewis Hamilton παραμένει ο βασιλιάς της συγκεκριμένης κατηγορίας. Και με μεγάλη διαφορά μάλιστα. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ακολουθείται από 28,9 εκατομμύρια χρήστες στο Instagram. Από την συγκεκριμένη πλατφόρμα ο Lewis ανακοίνωσε πριν την αρχή της σεζόν πως θα αγωνιστεί και φέτος.

Ο Hamilton χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για άλλους λόγους πλην της F1. Αρκετά συχνά εκφράζει μέσω αυτών την άποψή του για την επικαιρότητα ενώ είναι αρκετά ενεργός και στον κόσμο της μόδας συμμετέχοντας σε πολλά κοσμικά events.

Και η εξαίρεση

Ο Sebastian Vettel είναι ο μόνος από τους οδηγούς του grid που δεν διαθέτει λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γερμανός έχει εκφράσει πολλές φορές τον σκεπτικισμό του για την μανία των social media. “Κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται. Δεν σου δείχνουν την πραγματική εικόνα. Είναι απλώς ένα μέσο διασκέδασης και εγώ δεν χρειάζομαι τέτοιου είδους επικοινωνία. Γιατί θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος που βρίσκομαι κάθε δεδομένη στιγμή;” είχε δηλώσει ο Sebastian το 2018. Όσο για το όποιο μήνυμα θα ήθελε ο ίδιος να περάσει στο κοινό, ο οδηγός της Aston Martin έχει δηλώσει πώς προτιμά να το κάνει με έργα και όχι με… διαδικτυακά λόγια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Onboard: Τα καλύτερα πλάνα από την Imola
F1 memes: Τα καλύτερα της Imola!
Jos Verstappen: Απολαυστικό να ρίχνει ο Max γύρο στον Hamilton