Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lewis Hamilton: Παραλίγο να πάθει… λουμπάγκο στο Αζερμπαϊτζάν

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lewis Hamilton: Παραλίγο να πάθει… λουμπάγκο στο Αζερμπαϊτζάν

FORMULA 1

Lewis Hamilton: Παραλίγο να πάθει… λουμπάγκο στο Αζερμπαϊτζάν

FORMULA 1

Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ο Βολφ, ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes ζήτησε συγγνώμη από τον Χάμιλτον που το μονοθέσιο τον «έσπασε» στα δύο.

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσια της Mercedes υποφέρουν περισσότερο από το πρόβλημα του «porpoising», καθώς αναπηδούν σε διαρκή και έντονο ρυθμό. Κάποιες ομάδες, όπως η Red Bull, έχουν καταφέρει να το λύσουν, κάποιες άλλες όπως η Ferrari και η Mercedes όχι…

Το φινάλε του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν βρήκε τη Red Bull να πανηγυρίζει το θριαμβευτικό 1-2, τη Scuderia Ferrari να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τη διπλή εγκατάλειψη και τη Mercedes να παίρνει ξανά το μέγιστο δυνατό, με τον Τζορτζ Ράσελ τρίτο και τον Λούις Χάμιλτον τέταρτο.

Ωστόσο, ήταν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αυτός που τράβηξε πάνω του την προσοχή επιστρέφοντας στο Parc Ferme. Ο 37χρονος Άγγλος δυσκολεύτηκε πολύ να βγει από τη W13 και αφού το κατάφερε, κάθισε για λίγο πάνω στο προστατευτικό halo, κρατώντας την πλάτη του.

Μάλιστα, πριν τον αγώνα στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε δηλώσει στο Sky Sports F1 πως φοβόταν ότι ο Χάμιλτον δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα -ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Advertisement

Όταν λοιπόν ο Βρετανός τερμάτισε και μάλιστα τέταρτος, ο Αυστριακός έσπευσε να του μιλήσει μέσω team radio: «Λούις, όλοι ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή οδηγείς ένα μονοθέσιο σκ@τ@. Σου ζητώ συγνώμη για την πλάτη σου, θα βρούμε λύσεις».

Όσο για την απάντηση του Χάμιλτον: «Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά με τη στρατηγική. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να πιέζετε».

Advertisement

Η Formula 1 συνεχίζεται δίχως φρένο με τον αγώνα της επόμενης Κυριακής να διεξάγεται στον Καναδά. Και το σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Πολλές αναπηδήσεις και μεγάλες ευθείες. Θα είναι ένα ακόμα δύσκολο απόγευμα για τον πρώην πρωταθλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Εύκολο 1-2 για Red Bull, καταστροφή για Ferrari
Haas F1: Οι επιπτώσεις των ατυχημάτων του Mick
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Επική pole για Leclerc!