Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Διαψεύδει τα περί αποχώρησής του από την McLaren

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Διαψεύδει τα περί αποχώρησής του από την McLaren

FORMULA 1

Ricciardo: Διαψεύδει τα περί αποχώρησής του από την McLaren

FORMULA 1

Ο Daniel Ricciardo διέψευσε με δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης αποχώρησής του από την McLaren. Ξεκαθάρισε δε, ότι είναι αποφασισμένος, περισσότερο από ποτέ, να πετύχει στην ομάδα από το Woking.

Advertisement
Advertisement

Έντονη ήταν η φημολογία τον τελευταίο καιρό γύρω από το μέλλον του Ricciardo στην F1. Οι άσχημες εμφανίσεις του από τότε που εντάχτηκε στην McLaren το 2021 αποτέλεσαν πλήγμα για την εικόνα του Daniel. Με την έναρξη της φετινής σεζόν, ήρθε και η δημόσια κριτική από τον Zak Brown λίγο πριν το GP του Μονακό.

Οι “μνηστήρες” της θέσης του Daniel είναι πολλοί. Τρεις οδηγοί από τις ΗΠΑ έχουν δοκιμάσει ήδη ή πρόκειται να δοκιμάσουν με την McLaren αυτές τις μέρες. Πρόκειται για τους Alex Palou (περσινός πρωταθλητής στα IndyCar), Colton Herta και Pat O’Ward. Επιπλέον, έχουν ακουστεί ακόμη και τα ονόματα των Sebastian Vettel και Alex Albon για την δεύτερη θέση στη McLaren, δίπλα στον Norris.

Advertisement
Advertisement

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Ricciardo με την McLaren είναι τριετούς διάρκειας. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε ισχύ μέχρι και το τέλος του 2023. Υπάρχει, βέβαια, ρήτρα πρόωρης διακοπής. Όμως, σύμφωνα με τον Ricciardo – αλλά και άλλες πηγές- η όποια πρόωρη διακοπή του συμβολαίου εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο τον Daniel.

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ricciardo έχει ως εξής:« Έχουν υπάρξει πολλές φήμες σχετικά με το μέλλον μου στην F1, αλλά θέλω να το ακούσετε από εμένα. Είμαι δεσμευμένος με την McLaren μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν και δεν σκοπεύω να αποχωρήσω από το σπορ. Παραδέχομαι ότι το τελευταίο διάστημα δεν ήταν εύκολο, αλλά σε ποιον αρέσουν τα εύκολα; Ξεκ#$%νομαι στη δουλειά με την ομάδα ώστε να φέρουμε το αυτοκίνητο εκεί που του αξίζει. Το θέλω περισσότερο από ποτέ. Τα λέμε στο Le Castellet. Daniel».

Advertisement

Ο Ricciardo είχε κερδίσει το περσινό ιταλικό GP μπροστά από τον teammate του. Ήταν η πρώτη νίκη για οδηγό της McLaren από το 2012, όταν ο Jenson Button είχε νικήσει στην Βραζιλία. Όμως, οι επιδόσεις του Norris έχουν επισκιάσει συνολικά εκείνες του Ricciardo. Μένει να φανεί εάν ο Ricciardo θα μπορέσει να επαναλάβει με τη McLaren εμφανίσεις σαν εκείνες που τον είχαν καθιερώσει με τις Red Bull και Renault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστρίας: Μπορεί η Ferrari να κερδίσει τον Verstappen; (+video)
Ecclestone: Διώκεται από τις βρετανικές αρχές
F1 fun: Οι οδηγοί της F1 ως… νταλικιέρηδες

Advertisement