Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Onboard: Τα καλύτερα πλάνα από την Imola

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 Onboard: Τα καλύτερα πλάνα από την Imola

FORMULA 1

F1 Onboard: Τα καλύτερα πλάνα από την Imola

FORMULA 1

Πλούσιο σε δράση ήταν το αγωνιστικό τριήμερο στην Imola. Χάρη στο πρώτο Sprint της χρονιάς το ενδιαφέρον για το Grand Prix ήταν αυξημένο ήδη από την Παρασκευή. Επιπλέον, οι βρόχινες συνθήκες που επικράτησαν σε FP1, κατατακτήριες αλλά και στον αγώνα έδωσαν ένα άλλο χρώμα στον πρώτο φετινό ευρωπαϊκό αγώνα.

Βόλτα στην βροχή

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε από το FP1 και μία βόλτα στην Imola με τον Alexander Albon. Το τριήμερο δεν ξεκίνησε καλά για τον Ταϊλανδό της Williams έπειτα από την βλάβη που αντιμετώπισε στο σύστημα πέδησης κατά το Q1. Αυτό τον ανάγκασε να ξεκινήσει από το pitlane.

Όμως, με μία πολύ δυνατή εμφάνιση στον αγώνα κατάφερε να τερματίσει 11ος, μόλις έξω από την βαθμολογούμενη δεκάδα. Παρατηρείστε το πόσο λίγη πρόσφυση υπάρχει στο βρεγμένο με κρύα ελαστικά αλλά και το πώς η Williams είναι η μόνη ομάδα που έχει τη συγκεκριμένη διαρρύθμιση στο τιμόνι της.

Advertisement
Advertisement

Καθοριστικό λάθος

Οι κόκκινες σημαίες καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την μάχη για την pole της Παρασκευής. Μία εξ αυτών προκλήθηκε από την έξοδο του Carlos Sainz Jr στην Rivazza. Το λάθος είχε γίνει ήδη από την είσοδο στην πρώτη στροφή. Το γλίστρημα που ακολούθησε στην δεύτερη καταδίκασε τον Ισπανό στην 10η θέση του grid για το Sprint race.

Advertisement

Οριακή επικράτηση

Η μεγαλύτερη μάχη του τριημέρου έμελλε να λάβει χώρα στο Sprint του Σαββάτου. Ο Verstappen έχασε την πρωτοπορία στην εκκίνηση από τον Leclerc με τους πανηγυρισμούς των tifosi να καλύπτουν τον ήχο των μονοθέσιων. Όμως, ο πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω. Χάρη στην καλύτερη κατάσταση των ελαστικών του μπόρεσε να ξαναπάρει την πρώτη θέση στον προτελευταίο γύρο με ένα πολύ όμορφο προσπέρασμα.

Η πιο δύσκολη εκκίνηση

Αναμφίβολα, η εκκίνηση σε βρεγμένο οδόστρωμα είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν οδηγό F1. Ο George Russell, όμως, τα κατάφερε περίφημα οδηγώντας γρήγορα αλλά και προσεκτικά. Είχε δε την καλύτερη δυνατή θέση για να παρακολουθήσει την σύγκρουση των Sainz-Ricciardo στην πρώτη στροφή. Ο Βρετανός θα τερμάτιζε στην 4η θέση τελικά ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο καλά βλέπουν οι οδηγοί στην βροχή; Η κάμερα στο κράνος του Esteban Ocon ίσως σας δώσει μία ιδέα. Ο αγώνας δεν είχε καλή εξέλιξη για την Alpine. Ο Alonso έπεσε θύμα του Mick Schumacher στην εκκίνηση, ενώ και ο Ocon θα τερμάτιζε μόλις 14ος μετά και από ποινή 5 δευτερολέπτων λόγω unsafe release.

Απόλυτος κυρίαρχος

Εκείνος, όμως, που σίγουρα έφυγε με ευχάριστες εικόνες από την Imola ήταν ο Max Verstappen. Ο πρωταθλητής κατάφερε να κλείσει αρκετά τη διαφορά του από τον Leclerc με μία μεγάλη εμφάνιση. Το onboard που ακολουθεί είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Θέλει να συμμετέχει στην εξαγορά της Chelsea!
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Η δικαίωση του Sprint;
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Αντέχοντας υπό πίεση