Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Jos Verstappen: Απολαυστικό να ρίχνει ο Max γύρο στον Hamilton

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jos Verstappen: Απολαυστικό να ρίχνει ο Max γύρο στον Hamilton

FORMULA 1

Jos Verstappen: Απολαυστικό να ρίχνει ο Max γύρο στον Hamilton

FORMULA 1

Ο Jos Verstappen δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την νίκη του γιού του, Max, στην Imola. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, απόλαυσε ιδιαίτερα την στιγμή που ο πρωταθλητής του 2021 έριξε γύρο στον μεγάλο περσινό του αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη κόντρα που είχαν ο Max Verstappen με τον Lewis Hamilton πέρσι έχει αφήσει ακόμη τα κατάλοιπά της καθώς φαίνεται στα στρατόπεδα των δύο οδηγών. Μπορεί η Mercedes να βρίσκεται εκτός ρυθμού από την αρχή της χρονιάς. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τον Jos Verstappen από το να αναφερθεί στον Lewis Hamilton σε άρθρο που έγραψε σχετικά με τον αγώνα της Imola.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του Max έγραψε: “Ο Max είχε ένα εξαιρετικό τριήμερο στην Imola. Δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Η Red Bull με τις αναβαθμίσεις που έφερε έκανε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ειλικρινά, απόλαυσα ιδιαίτερα το να βλέπω τον Max να ρίχνει γύρο στον Hamilton. Ιδίως μετά από όσα έγιναν πέρσι“.

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen κατά τη διάρκεια της κυριαρχικής του εμφάνισης στην Imola βρέθηκε δύο φορές σε θέση να ρίξει γύρο στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Hamilton πέρασε τον αγώνα παγιδευμένος πίσω από τον Gasly και έτσι για πρώτη φορά στον 41ο γύρο θα αναγκαζόταν να κάνει στην άκρη για τον πρωτοπόρο του αγώνα. Η δεύτερη φορά ήρθε μετά την αλλαγή του Verstappen σε soft προς το τέλος του αγώνα. Ο Hamilton πέρασε προσωρινά μπροστά αλλά σύντομα ο Verstappen θα τον έφτανε και πάλι για να του ρίξει γύρο.

Χαμηλοί τόνοι από (σχεδόν) όλους στη Red Bull

Σε αντίθεση με τον Jos, ο Max δεν φάνηκε να συμμερίζεται τον ίδιο ενθουσιασμό. Τουλάχιστον δημόσια. “Είναι αργοί (σ.σ. εννοεί την Mercedes) από την αρχή της χρονιάς. Συνεπώς δεν αποτέλεσε έκπληξη“, δήλωσε ο οδηγός της Red Bull.

Advertisement

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Christian Horner: “Εκείνη τη στιγμή μας απασχολούσαν άλλα πράγματα σχετικά με τον αγώνα. Όπως το αν θα έβρεχε ξανά και ποια στρατηγική θα έπρεπε να ακολουθήσουμε. Προφανώς ο Lewis δεν είχε ένα καλό τριήμερο. Αλλά εμάς μας ενδιέφερε ο δικός μας αγώνας“. Στον αντίποδα, ο Helmut Marko δεν δίστασε να δηλώσει για τον Hamilton στο Sky Sports μετά τον αγώνα: “Ίσως έπρεπε να έχει σταματήσει πέρσι“.

 

Advertisement

Το συμβάν σχολίασε, όμως, και ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff: “Σκηνή για το Netflix, σωστά; Ως επικεφαλής της ομάδας μου αναλογεί κι εμένα μερίδιο ευθύνης για αυτήν την εικόνα. Έχουμε κερδίσει 8 πρωταθλήματα στη σειρά, όμως φέτος δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Έτσι είναι αυτή η δουλειά“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Αντέχοντας υπό πίεση
FIA: Προσωρινό μπλόκο στους 6 αγώνες Sprint
F1 Onboard: Τα καλύτερα πλάνα από την Imola

Advertisement