Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 highlights: Όλη η δράση από το Red Bull Ring! (+video)

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 highlights: Όλη η δράση από το Red Bull Ring! (+video)

FORMULA 1

F1 highlights: Όλη η δράση από το Red Bull Ring! (+video)

FORMULA 1

Στην Αυστρία γίναμε μάρτυρες ακόμη ενός δραματικού φετινού αγώνα. Η αγωνία παρέμεινε στα ύψη μέχρι την καρό σημαία, ενώ πολλά ήταν τα highlights κατά τη διάρκειά του. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα του Sprint Race είχε δώσει μία εσφαλμένη εντύπωση στους περισσότερους ότι οι Red Bull-Verstappen είχαν τη νίκη στο τσεπάκι. Ωστόσο, την Κυριακή το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως. Ο Leclerc κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη η οποία δίνει νέα δυναμική στην μάχη του πρωταθλήματος.

Μάχες, όμως, είχαμε για όλες τις θέσεις της κατάταξης. Την παράσταση έκλεψαν οι επιδόσεις των δύο Haas, οι οποίες έπειτα από καιρό παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικές. Ο Mick Schumacher οδήγησε εξαιρετικά και αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας. Είχε δε και μια πολύ ωραία μονομαχία με τον Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Τελικά ο Βρετανός επικράτησε χάρη σε μία όμορφη κίνηση στις στροφές 7-8. Εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις των Alpine, ενώ αντιθέτως οι McLaren αν και τερμάτισαν στους βαθμούς έδειξαν να προβληματίζονται αρκετά στο Red Bull Ring.

1. Επαφές στην στροφή 4

Η εκκίνηση δεν επεφύλασσε απρόοπτα μέχρι την στροφή 3. Όμως, καθώς τα μονοθέσια προσέγγιζαν την 4 ο Perez επιχείρησε να προσπεράσει τον Russell από την εξωτερική. Οι δύο οδηγοί ακούμπησαν με αποτέλεσμα ο Μεξικανός να βγει εκτός έχοντας χάσει και μέρος του πατώματός της RB18. Λίγο αργότερα θα εγκατέλειπε. Από την άλλη ο Russell έχασε ένα κομμάτι της εμπρός αεροτομής του στην επαφή ενώ του επιβλήθηκε και ποινή 5 δευτερολέπτων για το περιστατικό.

Advertisement

Η τιμωρία του Russell ήταν μάλλον αυστηρή, καθώς όπως φαίνεται στο onboard ο Perez ναι μεν βρίσκεται μπροστά αλλά κλείνει αρκετά προς την εσωτερική. Αντιθέτως στην περίπτωση των Vettel-Gasly λίγο αργότερα, ο Γερμανός έχει δώσει πολύ περισσότερο χώρο στον Γάλλο.

Αυτή ήταν μία επαφή η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν ο Pierre ήταν πιο ψύχραιμος. Συνεπώς η ποινή του θεωρούμε ότι ήταν δικαιολογημένη. Ο Vettel είχε επαφή και με τον Albon κατά το Sprint Race. Πόσο θέλει ο άνθρωπος για να χάσει την ψυχραιμία του;

2. Πέντε στην στροφή

Κι όμως δεν ακούμπησαν! Magnussen, Norris, Alonso, Schumacher και Zhou βρέθηκαν να παλεύουν ταυτόχρονα στο ίδιο τμήμα της πίστας. Στην κόψη του ξυραφιού.

3. Όχι Yuki. Όχι.

Κλασσικός αγαπημένος Alonso. Τα σχόλια περιττεύουν.

4. Άλλου είδους δάχτυλο

Εδώ δεν ξέρουμε σε ποιον απευθύνεται ο Lando. Στον οδηγό μπροστά; Στους αγωνοδίκες; Στο ίδιο του το μονοθέσιο;

5. Ανορθόδοξο αλλά επιτυχημένο

Η στροφή 7 του Red Bull Ring δεν θα λέγαμε ότι φωνάζει για προσπέρασμα. Όμως, ο Lewis Hamilton είχε διαφορετική άποψη.

6. Οδηγός του αγώνα

Ο Mick Schumacher βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τελευταία. Δύο τερματισμοί εντός βαθμών σε δύο αγώνες. Στην Αυστρία ψηφίστηκε, μάλιστα, ως ο οδηγός της ημέρας.

7. Λύτρωση

Με την εγκατάλειψη του Sainz και τα προβλήματα του Leclerc οι σφυγμοί των tifosi δεν έλεγαν να πέσουν μέχρι τον τερματισμό. Η νίκη του Leclerc ήταν λυτρωτική για εκείνους. Αλλά και για τον ίδιο τον Charles.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Verstappen: Θετικό ότι ο Hamilton μαθαίνει στα 37 του (+video)
F1 GP Αυστρίας: Μπορεί η Ferrari να κερδίσει τον Verstappen; (+video)
F1 GP Αυστρίας: Ηρωική νίκη Leclerc!