Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brundle: Ο Alonso με τη Mercedes θα έπαιρνε πρωτάθλημα!

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brundle: Ο Alonso με τη Mercedes θα έπαιρνε πρωτάθλημα!

FORMULA 1

Brundle: Ο Alonso με τη Mercedes θα έπαιρνε πρωτάθλημα!

FORMULA 1

Με κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκε στον Fernando Alonso ο παρουσιαστής του Sky Sports F1, Martin Brundle. Καλά νέα και για την ταλάντωση (porpoising) στην Alpine…

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός δις πρωταθλητής μπορεί να είναι στα 40 του χρόνια ο γηραιότερος οδηγός στο grid. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον Βρετανό πρώην οδηγό και νυν σχολιαστή F1, Martin Brundle από το να του πλέξει το εγκώμιο.

«Εάν ο Fernando οδηγούσε για την Mercedes σίγουρα θα μπορούσε να πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι έχει ακόμη όλη την επιθετικότητα του παρελθόντος, ενώ είναι και σε άψογη φυσική κατάσταση. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία του» σημείωσε ο Brundle.

Ο πρώην ομόσταβλος των Michael Schumacher και Mika Hakkinen συνέχισε, αναφερόμενος στο πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες του σπορ από τον καιρό που εκείνος αγωνιζόταν. «Τα αυτοκίνητα δεν είναι πια τόσο απαιτητικά σωματικά όσο στο παρελθόν. Και επιπλέον οι οδηγοί είναι όλοι σε άριστη κατάσταση χωρίς κουσούρια από ατυχήματα όπως είχαμε στη γενιά μου. Η εμπειρία μετράει πάρα πολύ ιδίως σε μια τέτοια αλλαγή κανονισμών. Οπότε πιστεύω πώς ο Fernando είναι ακόμη ένας από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα».

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος ο Alonso απάντησε στα σχόλια του Brundle μάλλον φλεγματικά: «Όχι, ελπίζω το πρωτάθλημα να έρθει με την Alpine οπότε δεν συμφωνώ με αυτό». Ο πρωταθλητής των 2005 και 2006 συνέχισε: «Στην Alpine έχουμε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο (σ.σ. το περίφημο… El Plan) σύμφωνα με το οποίο θα μπορούμε σύντομα να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».

  • Alpine και Red Bull εξαλείφουν το porpoising;

Καλά, όμως, φαίνεται πώς είναι τα νέα και για την A522 την οποίαν θα οδηγούν οι Alonso-Ocon, φέτος. Το γαλλικό μονοθέσιο μπορεί να μην εντυπωσίασε στις χειμερινές δοκιμές προετοιμασίας, παρουσιάζοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις του. Αντιμετώπισε, δε, αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας.

Advertisement

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Alpine, Alan Permane οι τεχνικοί της ομάδας γνωρίζουν πλέον πώς να αντιμετωπίσουν το ενοχλητικό porpoising. Ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε όλα τα μονοθέσια του 2022. «Μπορούμε να το εξαλείψουμε πλήρως» δήλωσε ο Βρετανός. «Ανακαλύψαμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στο Μπαχρέιν και πλέον είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Γνωρίζουμε τι το προκαλεί αλλά και πώς να το σταματήσουμε».

Advertisement

Επιπλέον, έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Red Bull να έχει ετοιμάσει μία καινούργια πίσω ανάρτηση για το Μπαχρέιν. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αυτή θα αλλάζει συμπεριφορά μετά τα 250χλμ/ω ώστε να εξαλείφει την όποια ταλάντωση του μονοθεσίου κατά τον εγκάρσιο άξονα. Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες αυτές φήμες, η νέα ανάρτηση θα είναι διαθέσιμη μόνο για τον Verstappen στο Sakhir, ενώ ο Perez θα την έχει στη διάθεσή του από την Jeddah.

Τέλος, το πράσινο φως έχει πάρει ο Daniel Ricciardo για να αγωνιστεί στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο Αυστραλός οδηγός της McLaren ταλαιπωρούταν από τον COVID-19 και είχε χάσει το τεστ προετοιμασίας στο Sakhir.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1 – Liberty: O Αμερικάνικος τρόπος
Formula 1: Ποια ομάδα προηγείται;
Ο Lewis Hamilton αλλάζει όνομα!