Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Sainz παίρνει την pole υπό βροχή!

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Sainz παίρνει την pole υπό βροχή!

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Sainz παίρνει την pole υπό βροχή!

FORMULA 1

Περίμενε πολύ καιρό για την πρώτη του pole ο Carlos Sainz Jr. Αλλά στο Silverstone κατάφερε να συνδυάσει ταχύτητα και σύνεση για να επικρατήσει έναντι των ανταγωνιστών του! Ο Verstappen ήταν δεύτερος και ο Leclerc τρίτος. Την παράσταση έκλεψε, όμως, ο Latifi!

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία διεξήχθη εξ ολοκλήρου σε βρεγμένη πίστα. Όμως η ένταση της βροχής είχε αυξομειώσεις σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων. Αυτό δυσκόλεψε πολύ τους οδηγούς καθώς ένα λάθος μπορεί να στερούσε τις ιδανικές συνθήκες για τον γρηγορότερο γύρο.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Carlos Sainz Jr κατάφερε να πάρει μια εξαιρετική pole, την πρώτη της καριέρας του. Ο Ισπανός σε αντίθεση με το Μόντρεαλ ήταν όχι μόνο ταχύς αλλά και μετρημένος. Έτσι, στο τέλος του Q3 έκανε τον έναν γρήγορο γύρο μετά τον άλλον την στιγμή που οι Verstappen και Leclerc δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα λάθη!

Q1: Ο Latifi κόντρα στα προγνωστικά!

Advertisement
Advertisement

Όπως και στον Καναδά, έτσι και στην Μ. Βρετανία οι οδηγοί βγήκαν με καύσιμα για αρκετούς γύρους λόγω των συνθηκών. Συμπλήρωναν συνεχόμενους γύρους με τα intermediates, ώστε να πετύχουν την πίστα στην καλύτερη κατάσταση. Ο Verstappen ήταν άνετα πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Leclerc. Η έκπληξη, όμως, θα γινόταν στην ουρά της κατάταξης.

Ο Nicholas Latifi έχει ακούσει πολλά -και όχι άδικα τις περισσότερες φορές- για τις επιδόσεις του στην πίστα. Όμως, στο Silverstone κατάφερε να κάνει την έκπληξη. Παρά το ότι δεν είχε στην διάθεσή του την αναβαθμισμένη Williams, ο Καναδός ήταν ταχύτερος από τον teammate του περνώντας στο Q2!

Advertisement

Εκτός από τον Ταϊλανδό, εκτός θα έμεναν οι δύο Haas και Aston Martin που δεν μπόρεσαν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους στο βρεγμένο.

Q2: Χωρίς εκπλήξεις στην κορυφή-Ο Latifi και πάλι περνάει!

Advertisement

Η ένταση της βροχής αυξήθηκε ενώ το Q2 βρισκόταν σε εξέλιξη. Αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα όσους οδηγούς δεν είχαν σημειώσει από την αρχή ανταγωνιστικούς χρόνους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Bottas και Ricciardo. Αντιθέτως, οι teammates τους είχαν καταφέρει από την αρχή να βρεθούν εντός δεκάδας.

Το ίδιο είχε καταφέρει, όμως, και πάλι ο Latifi ο οποίος σίγουρα έκανε τις κατατακτήριες της ζωής του στο Silverstone! Ο Verstappen, όπως και οι δύο Ferrari και Mercedes εξασφάλισαν από νωρίς την είσοδό τους στο Q3. Οι υπόλοιποι βγήκαν και πάλι για μία τελευταία προσπάθεια. Όμως, η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη σε πολλά σημεία για τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Advertisement

Κατά συνέπεια οι χρόνοι δεν κατέβαιναν άλλο. Έτσι, οι Gasly, Bottas, Tsunoda, Ricciardo και Ocon έμεναν εκτός συνέχειας. Η προέλαση του Latifi προς το Q3 συνεχίστηκε απρόσκοπτη!

Q3: Smooth opperator!

Οι δύο Ferrari βγήκαν πρώτες στο pitlane πριν αρχίσει η διαδικασία, ώστε να συμπληρώσουν νωρίς χρόνο. Οι προβλέψεις έδειχναν περισσότερη βροχή προς το τέλος του Q3. Όμως, η πίστα ήταν ακόμη καλή για τα intermediates της Pirelli.

Οι Leclerc και Sainz ήταν ταχύτεροι αρχικά για να τους υποσκελίσει αμέσως ο Zhou! Ο Verstappen που είχε κυριαρχήσει στα Q1 και Q2 έκανε λάθος στην πρώτη του προσπάθεια χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Σύντομα πρώτος πέρασε ο Alonso, ο οποίος είχε και πάλι μία εξαιρετική εμφάνιση όπως στον Καναδά.

Οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν με τον Leclerc να παίρνει πάλι την πρώτη θέση, ενώ ο Verstappen έκανε και στον δεύτερο γύρο του λάθος! Με 4 λεπτά να απομένουν ο πρωταθλητής θα έκανε επιτέλους μία καθαρή προσπάθεια περνώντας πρώτος! Πίσω του οι τρεις Βρετανοί του grid, Hamilton, Russell και Norris.

Η βροχή είχε αρχίσει να εντείνεται ενώ πλησιάζαμε προς το τέλος της διαδικασίας.  Ο Leclerc πρόλαβε να ανέβει τρίτος με 2 λεπτά να απομένουν για να τον υποσκελίσει αμέσως ο Alonso. Στο παιχνίδι είχε μπει και ο Norris, ο οποίος με δευτερόλεπτα να απομένουν ανέβηκε τέταρτος.

Όλοι οι οδηγοί κατάφεραν να πάρουν μια τελευταία προσπάθεια. Αρχικά η pole πήγε στον Sainz με τον Verstappen να μην μπορεί να τον φτάσει! Ο Leclerc έκανε λάθος ενώ οι δύο Mercedes δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν! Ο Carlos Sainz Jr πήρε την πρώτη pole της καριέρας του με μία μεγάλη εμφάνιση! Πίσω από τον Ισπανό πήραν κατάταξη οι Verstappen, Leclerc, Perez και Hamilton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ricciardo: Συμμετέχει ως παραγωγός σε νέα σειρά για την F1!
F1 GP Μ. Βρετανίας: Μία αποτίμηση των αναβαθμίσεων
F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Verstappen πρώτος στο FP3