Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Το κρίσιμο μέτρο (+video)

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Το κρίσιμο μέτρο (+video)

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Το κρίσιμο μέτρο (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε για 17η φορά φέτος και ο δεύτερος Λάντο Νόρις επιβεβαίωσε την φετινή άνοδο της McLaren. Ωστόσο ο σταρ στο Interlagos εχθές ήταν άλλος.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά αναφερόμαστε στον Φερνάντο Αλόνσο και την συγκλονιστική μονομαχία που είχε ο Ισπανός με τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull.

Φτάνοντας στην Βραζιλία, τα πράγματα δεν έδειχναν καθόλου καλά για την Aston Martin. Οι αναβαθμίσεις που είχε φέρει η ομάδα στις ΗΠΑ δεν δούλεψαν αρχικά. Τα GP σε Ώστιν και Μέξικο Σίτι ήταν απλώς μεγάλες περίοδοι δοκιμών για την ομάδα η οποία είχε εκπλήξει τους πάντες στην αρχή της σεζόν. Λίγους μήνες αργότερα οι Αλόνσο και Στρολ έδειχναν ανίκανοι να μπουν στην δεκάδα!

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο οι άνθρωποι της βρετανικής ομάδας δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Παρέμειναν ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους. Γνώριζαν το δυναμικό που είχε το μονοθέσιο τους και έπρεπε να βρουν τον τρόπο να το μεταφράσουν σε αποτελέσματα στην πίστα. Ήδη από το FP1 η άνοδός της AMR23 ήταν εμφανής.

Advertisement

Η F1 είναι ένα παιχνίδι λεπτομερειών. Λίγα χιλιοστά στον σχεδιασμό του μονοθέσιου μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Όπως και ένα-δυο μέτρα στην πίστα για τον οδηγό. Και στο Interlagos η Aston Martin και ο Αλόνσο βρέθηκαν στην σωστή όχθη του ποταμού και στις δύο περιπτώσεις.

Σεμιναριακή διαχείριση

Με το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο του grid στα χέρια του, ο Αλόνσο δεν θα άφηνε την ευκαιρία για podium να πάει χαμένη. Ο Ισπανός οδηγούσε υπέροχα από την αρχή του τριημέρου. Το αποκορύφωμα, όμως, ήρθε στον αγώνα.

Advertisement

Στην εκκίνηση ξεμπέρδεψε στα… γρήγορα με τον teammate του, ενώ μετά την επανεκκίνηση προσπέρασε ταχύτατα και τον Χάμιλτον με την τραγική χθες Mercedes. Αυτό το προσπέρασμα ήταν κρίσιμο καθώς έφερε τον Ισπανό σε καθαρό αέρα στην πίστα.

Οι Φερστάπεν-Νόρις θα εξαφανίζονταν σύντομα μπροστά. Όμως αυτό δεν ήταν και τόσο κακό για τον Νάντο. Γνώριζε ότι μετά τη μέση του αγώνα ο Πέρεζ θα απειλούσε την τρίτη θέση του. Οι Mercedes και Ferrari δεν θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν. Έτσι ο Αλόνσο οδήγησε από την αρχή με γνώμονα τους τελευταίους γύρους του GP και την μάχη του με τον Πέρεζ.

Τα δύο πρώτα του stints ήταν καταπληκτικά. Ιδίως το δεύτερο, στο οποίο ο Αλόνσο μπόρεσε εντός λίγων κρίσιμων γύρων να προστατεύσει εαυτόν από το undercut του Πέρεζ. Τα pit-stops της Aston Martin ήταν επίσης εξαιρετικά. Ο Ισπανός βγήκε μπροστά από τον Μεξικανό για το τελευταίο stint με την μαλακή γόμα. Το σκηνικό για την επική μονομαχία των δύο είχε στηθεί.

Η επιτομή της μονομαχίας στην πίστα

Οι επόμενοι 20+ γύροι συνιστούν την επιτομή της μονομαχίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δύο οδηγοί οι οποίοι τα δίνουν όλα, είναι απολύτως επιθετικοί για απανωτές στροφές, εκτελούν απίθανα προσπεράσματα και δεν ακουμπούν ούτε μία φορά!

Στην αρχή ο Αλόνσο έκανε διαχείριση των ελαστικών του και αυτό επέτρεψε στον Πέρεζ να κλείσει γρήγορα τα 3 δευτερόλεπτα της μεταξύ τους διαφοράς. Μόλις, όμως, ο Τσέκο μπήκε στο DRS της Aston  Martin ο Αλόνσο πέρασε στο δεύτερο μέρος του σχεδίου του.

Γνώριζε ότι η αλληλουχία των στροφών 10-11-12 πριν την ευθεία θα ήταν οι κρίσιμες. Στην πρώτη και στην τελευταία ο Νάντο άλλαξε τις γραμμές του ώστε να μην καταπονεί τα ελαστικά του αλλά και να μην δίνει από νωρίς το slip-stream στον Πέρεζ. Το κόλπο δούλεψε για αρκετούς γύρους.

Όμως ο Τσέκο είχε απάντηση. Κατόρθωσε να διαφυλάξει και εκείνος ελαστικό παρά το ότι έτρεχε για αρκετούς γύρους στην σκιά του Αλόνσο. Και στον προτελευταίο γύρο έκανε την κίνησή του. Με DRS και χρησιμοποιώντας όλο το απόθεμα από την μπαταρία, ο Τσέκο πέρασε στην στροφή 1. Στη συνέχεια κατοχύρωσε την θέση του μέχρι την στροφή 6. Πολλοί θεώρησαν στο σημείο αυτό ότι ο αγώνας είχε τελειώσει.

Το κρίσιμο μέτρο

Όχι, όμως, αυτός ο τεράστιος racer που ακούει στο όνομα Φερνάντο Αλόνσο. Παρέμεινε κολλημένος στην Red Bull καθώς τα μονοθέσια έμπαιναν στον τελευταίο τους γύρο. Φρενάροντας για την στροφή 1, ο Ισπανός είδε ότι ο Πέρεζ είχε χάσει το apex για 1 ή 2 μέτρα.

Αυτό το μέτρο ήταν αρκετό για την αντεπίθεση του Αλόνσο. Πήρε ανοιχτή γραμμή στο Senna S και καθώς τα μονοθέσια έβγαιναν από την Curva do Sol για τελευταία φορά, ο Νάντο προσπέρασε εκπληκτικά από την εσωτερική τον Τσέκο. Η τρίτη θέση ήταν και πάλι στα χέρια του.

Ο Τσέκο σίγουρα δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη. Ωστόσο όταν έχεις έναν οδηγό πίσω σου της ικανότητας του Αλόνσο πρέπει να ξέρεις ότι ακόμη και ένα μέτρο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ένα μέτρο το οποίο στο τέλος θα ξεχωρίσει τον καλό από τον πραγματικά εξαιρετικό οδηγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!
F1 GP Βραζιλίας: Διδάγματα από το παρελθόν (+video)
F1 GP Βραζιλίας: Σε άλλη κλάση (+video)