Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!

FORMULA 1

Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!

FORMULA 1

Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της ομάδας αποφάσισε να αποχωρήσει έπειτα από 12 χρόνια σε αυτήν. Άγνωστο το επόμενο βήμα του Βρετανού.

Advertisement
Advertisement

Ο Έλιοτ εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes το 2012, έχοντας εργαστεί προηγουμένως για τις McLaren και Lotus-Renault.

Η πρώτη του θέση ήταν εκείνη του επικεφαλής αεροδυναμιστή και η συμβολή του ήταν καθοριστική στις επιτυχίες της Mercedes κατά την αρχή της υβριδικής εποχής. Ο Έλιοτ πήρε προαγωγή το 2017 στην θέση του διευθυντή τεχνολογίας ενώ το 2021 αντικατέστησε τον Τζέιμς Άλισον στην κρίσιμη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των δύο τελευταίων μονοθέσιων της ομάδας. Οι W13 και W14 έφεραν και οι δύο την υπογραφή του Έλιοτ, ο οποίος πίστεψε από την αρχή στο zero-pods concept. Ωστόσο η πραγματικότητα δεν δικαίωσε τον Βρετανό.

Η ομάδα εγκατέλειψε την λύση αυτή καθώς τα μονοθέσια της δεν μπορούσαν να επιτύχουν τις επιθυμητές επιδόσεις. Δημοσίως η Mercedes στήριζε τον Έλιοτ παρά τα μάλλον απογοητευτικά αποτελέσματα της τελευταίας του δουλειάς. Εντούτοις τον Απρίλιο του 2023 η γερμανική ομάδα έκανε την κίνησή της.

Advertisement

Η Mercedes επανέφερε τον Τζέιμς Άλισον στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, ενώ αναβάθμισε τον Έλιοτ στην νέα θέση του επικεφαλής τεχνικού διευθυντή. Όσο εντυπωσιακός και αν ήταν ο τίτλος της νέας θέσης του Έλιοτ, όμως, στην πραγματικότητα ο Βρετανός δεν είχε καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

Advertisement

Απλώς ήταν ένας εύσχημος τρόπος της Mercedes να κάνει στην άκρη τον Βρετανό χωρίς να χρειαστεί να τον απολύσει. Με το συμβόλαιο του Έλιοτ, όμως, να λήγει στο τέλος του χρόνου, ο Βρετανός θα ήθελε αλλαγή περιβάλλοντος. Για την ώρα είναι άγνωστος ο επόμενος προορισμός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Andretti: Πόλεμος FIA και F1
F1 GP Μεξικού: Η 16η του Μαξ (+video)
F1 GP Μεξικού: Οι χαμένες ευκαιρίες (+video)