Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μοντετζέμολο: Αγόρασε μετοχές της Aston Martin!

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μοντετζέμολο: Αγόρασε μετοχές της Aston Martin!

FORMULA 1

Μοντετζέμολο: Αγόρασε μετοχές της Aston Martin!

FORMULA 1

Τι κι αν είναι μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της Ferrari; Ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο πιστεύει ότι το μέλλον ανήκει στην Aston Martin!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αρκετά βρετανικά ΜΜΕ, ο πρώην πρόεδρος της Ferrari αγόρασε μετοχές της Aston Martin έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων!

Σύμφωνα με το BusinessF1 ο αρχιτέκτονας των δύο πιο επιτυχημένων περιόδων της Scuderia στην F1 είναι βέβαιος ότι η αξία της βρετανικής εταιρίας θα ανέβει πολύ σύντομα. Και αυτό παρά τα αρκετά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Ο Στρολ έχει προσπαθήσει να εξυγιάνει την επιχείρηση από το 2020 όταν και απέκτησε τον έλεγχο της.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η Aston Martin παρουσιάζει ζημίες 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε ημέρα λειτουργίας της.Την ίδια στιγμή η αξία της Ferrari έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει ανέβει κατά 34% από την αρχή του χρόνου. Αυτή τη στιγμή η ιταλική εταιρία αποτιμάται στα 53,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή 2,5 δισεκατομμύρια περισσότερα από ότι το γκρουπ Stellantis στο οποίο ανήκε παλαιότερα.

Εντούτοις ο Μοντετζέμολο δείχνει να πιστεύει στις προοπτικές της Aston Martin. Επιπλέον εκείνος και ο Στρολ συνδέονται και με πολυετή φιλία. Πολλοί πιστεύουν, μάλιστα, ότι ο πρώην πρόεδρος της Ferrari βοηθάει ανεπίσημα τον Στρολ στην διοίκηση της ομάδας της Aston Martin στην F1!

Advertisement

Είναι άγνωστο το εάν η κίνηση αυτή σηματοδοτήσει και μία πιο ενεργή εμπλοκή του Μοντετζέμολο με την Aston Martin F1. Η ομάδα του Στρολ είναι η 5η ακριβότερη στο grid με αξία που ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Στην πρώτη θέση είναι η Scuderia Ferrari με αξία 3,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Λέτε ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο από πρώην ηγέτης να γίνει αντίπαλος της Scuderia;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πότε θα δούμε ξανά γυναίκα οδηγό;
Ferrari: Ο Καρντίλε υπεύθυνος για την εξέλιξη της SF-23
Αντρέτι: Απάντηση στον Τότο Βολφ