Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλόνσο: Θρύλος 100.000 χιλιομέτρων! (+video)

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλόνσο: Θρύλος 100.000 χιλιομέτρων! (+video)

FORMULA 1

Αλόνσο: Θρύλος 100.000 χιλιομέτρων! (+video)

FORMULA 1

Μπορεί το πρόσφατο Grand Prix της Σιγκαπούρης να μην είχε ευτυχή κατάληξη για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ωστόσο στον αγώνα αυτόν ο Ισπανός έφτασε σε ένα ζηλευτό ορόσημο.

Advertisement
Advertisement

Στον 16ο γύρο του αγώνα της Marina Bay, ο Φερνάντο έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της F1 που συμπληρώνει 100.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε επίσημα Grand Prix!

Ή αλλιώς ο Ισπανός έχει συμπληρώσει πάνω από 20.000 γύρους σε πίστες της F1, εάν θεωρήσουμε ότι ένας γύρος είναι κατά μέσο όρο περίπου 5 χιλιόμετρα. Ένα, πραγματικά, ασύλληπτο νούμερο το οποίο μαρτυρά την θέληση, το πάθος αλλά και την διάρκεια του Αλόνσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.  Τα 100.000 χιλιόμετρα αυτά περικλείουν μία σπουδαία καριέρα.

Μία καριέρα που ξεκίνησε το 2001 με την Minardi. Συνεχίστηκε από το 2003 έως το 2018 με τις Renault (δις), McLaren (δις) και Ferrari. Highlights του πρώτου σκέλους της καριέρας του, ήταν τα πρωταθλήματα του 2005 και 2006 με την Renault.

Advertisement

Και οι αντίπαλοι που έπρεπε να κερδίσει τότε, όχι άλλοι από τους Ραϊκόνεν και Σουμάχερ! Το 2007 είχε την μεγάλη του μονομαχία με τον Χάμιλτον στην McLaren ενώ από το 2010 έως το 2014, ο Ισπανός προσπάθησε να φέρει ξανά το πρωτάθλημα στην Ferrari.

Advertisement

Μπορεί να μην τα κατάφερε στο τέλος και αυτό -σύμφωνα με τον ίδιο- να τον στοιχειώνει ακόμη και σήμερα. Ενδεχομένως δεν πήρε τα πρωταθλήματα ή τις νίκες που αρμόζουν στο σπάνιο ταλέντο του. Ωστόσο μας έχει χαρίσει αμέτρητες συγκλονιστικές στιγμές. Επιπλέον ακόμη και στα 42 του παραμένει μεταξύ των κορυφαίων του grid.

Το δεύτερο σκέλος της καριέρας του ξεκίνησε το 2021 με την Alpine και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την Aston Martin. Πότε θα τελειώσει; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όταν μιλάμε για τον αειθαλή Ισπανό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alonso: Ίσως ο Hamilton γέρασε!
Στρολ: Δεν θα τρέξει στην Σιγκαπούρη! (+video)
F1 GP Σιγκαπούρης: Καθηγητής Κάρλος!

Advertisement