Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βασέρ: Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βασέρ: Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα

FORMULA 1

Βασέρ: Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Scuderia έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης της Ferrari σε όλους τους τομείς. Μπαίνουν σε σειρά οι ανανεώσεις των Λεκλέρ και -ίσως- Σάινθ.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα η πρώτη χρονιά του Βασέρ στο τιμόνι της πιο ιστορικής ομάδας στο grid δεν συνοδεύτηκε από εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάτι που ίσως θα έπρεπε να αναμένουμε από την αρχή.

Βλέπετε η Ferrari μπορεί να είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά το 2022. Εντούτοις από τη μέση της προηγούμενης σεζόν οι επιδόσεις των Λεκλέρ και Σάινθ ξεκίνησαν να πέφτουν. Με σημαντικές αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας της Scuderia πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, δεν θα ήταν λογικό τα αποτελέσματα των κόκκινων μονοθέσιων ξαφνικά να… εκτοξευτούν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που βλέπουμε είναι η συνέχει της περσινής ύφεσης με την ομάδα να προσπαθεί να βρει και πάλι τον δρόμο προς την κορυφή. Ο Βασέρ γνωρίζει, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απλό. «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην F1 είναι το να αναγνωρίσεις που τα πηγαίνεις καλά και που χρειάζεσαι βελτίωση» δήλωσε ο Γάλλος.

Παίρνουν σειρά οι οδηγοί

Για τον επικεφαλής της Scuderia σημαντικότερη όλων είναι η προσέγγιση της ιταλικής ομάδας στη διάρκεια της σεζόν. «Μπορεί να μην έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες για τα δύο πρωταθλήματα. Ωστόσο πρέπει να σκεφτόμαστε σαν να είμαστε υποψήφιοι πρωταθλητές. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα μέχρι το τέλος της σεζόν» σημείωσε ο Βασέρ.

Advertisement

Με την Ferrari να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας λόγω της αποχώρησης του Μπινότο, σειρά παίρνουν οι δύο οδηγοί της. Οι Λεκλέρ και Σάινθ έχουν συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του 2024. Και λογικά η Ferrari βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Advertisement

Στην Ιταλία θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παραμονή Λεκλέρ. Μερικά δημοσιεύματα μέσα στον Αύγουστο έκαναν λόγο ακόμη και για πενταετή ανανέωση του Μονεγάσκου. Πιο συγκεχυμένα είναι τα πράγματα στην περίπτωση του Σάινθ. Πολλοί ήθελαν τον Ισπανό να αποχωρεί από την Scuderia στο τέλος του 2024. Παρά ταύτα, τον τελευταίο καιρό φημολογείται ότι ο Σάινθ θα διαπραγματευτεί και εκείνος μία νέα συμφωνία με την Ferrari μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει το τσίρκο της Formula 1;
Formula 1: Τα… κεφάλια μέσα! (+video)
Η «δίωξη» στον Φερστάπεν (+video)