Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Ο Μάρκο θέλει Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν!

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Ο Μάρκο θέλει Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν!

FORMULA 1

Red Bull: Ο Μάρκο θέλει Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν!

FORMULA 1

Μπορεί ο Πέρεζ να κατέκτησε την δεύτερη θέση στο ιταλικό GP. Εντούτοις αυτό δεν μοιάζει να είναι αρκετό για τον Χέλμουτ Μάρκο.

Advertisement
Advertisement

Ο Αυστριακός δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι θα προτιμούσε τον Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν μελλοντικά. Επιπλέον αμφισβήτησε την προσήλωση του Πέρεζ.

«Ο Πέρεζ δεν είναι σταθερός, δεν είναι πάντα συγκεντρωμένος» φέρεται να δήλωσε ο Μάρκο στο αυστριακό ServusTV. «Ο Πέρεζ έχει συμβόλαιο μαζί μας μέχρι και το 2024. Δυστυχώς το συμβόλαιο του Νόρις με την McLaren είναι μεγάλο και λήγει το 2025» συνέχισε ο τεχνικός σύμβουλος της Red Bull. Ο Λάντο έχει εντυπωσιάσει από το 2019 όταν και είχε κάνει το ντεμπούτο του με την McLaren. Έκτοτε έχει κατακτήσει μία pole ενώ έχει ανέβει και 8 φορές στο podium.

Advertisement
Advertisement

Ο… έρωτας του Μάρκο με τον Βρετανό δεν είναι καινούργιος. «Ο Νόρις ήταν ανέκαθεν υποψήφιος για εμάς. Θα έτρεχε για την Toro Rosso το 2019, είχαμε φτάσει κοντά σε συμφωνία. Όμως πριν υπογράψουμε προέκυψε για εκείνον η προοπτική της McLaren» θυμήθηκε ο Μάρκο.

Ταχύτητα και life style

Η ταχύτητα του Νόρις είναι αδιαμφισβήτητη. Επιπλέον έχει άριστες σχέσεις με τον Φερστάπεν και ο τρόπος ζωής του (extreme sports, video games) ταιριάζει γάντι με το προφίλ ενός οδηγού  της Red Bull. Αντιθέτως ο Πέρεζ -για τον Μάρκο- είναι μία διαφορετική περίπτωση.

Advertisement

«Ο Νόρις μας ταιριάζει πολύ τόσο λόγω της ηλικίας του όσο και της ταχύτητάς του. Από την άλλη ο Σέρτζιο είναι ήδη 30 ετών και περιμένει το 4ο του παιδί. Κατά συνέπεια έχει και άλλα ενδιαφέροντα, οπότε πρέπει να δούμε τι θα συμβεί μελλοντικά» υπογράμμισε ο Μάρκο.

Η αλήθεια είναι ότι ένα δίδυμο Φερστάπεν-Νόρις στην Red Bull από το 2024 θα ήταν αρκετά απίθανο. Εξάλλου η McLaren δεν θα άφηνε έτσι εύκολα ένα ταλέντο σαν αυτό του Λάντο να φύγει εύκολα. Κατά συνέπεια η όποια συζήτηση θα γίνει για το 2025 και μετά.

Advertisement

Το πιθανότερο είναι ότι ο Πέρεζ θα συνεχίσει και το 2024 με την Red Bull. Ωστόσο έπειτα από την αρκετά μέτρια φετινή του σεζόν, η μακροχρόνια παραμονή του στην αυστριακή ομάδα μοιάζει αρκετά δύσκολη. Οι άλλες επιλογές της Red Bull πέραν του Νόρις είναι οι Ρικιάρντο, Τσουνόντα και Λώσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Ο Χάμιλτον ζηλεύει
Red Bull: Έκανε κρούσεις σε Λεκλέρ και Νόρις;
F1 GP Ιταλίας: Αναπόφευκτος (+video)

Advertisement