Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin F1: Στόχος το μέσον της κατάταξης για το 2023

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin F1: Στόχος το μέσον της κατάταξης για το 2023

FORMULA 1

Aston Martin F1: Στόχος το μέσον της κατάταξης για το 2023

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Aston Martin αισιοδοξεί ότι το 2023 η ομάδα του θα μπορεί να μάχεται για τα πρωτεία στο μέσον της κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα του Lawrence Stroll έχει επενδύσει σοβαρά στο project της τα τελευταία χρόνια. Οι νέες εγκαταστάσεις της Aston Martin -στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μια νέα αεροδυναμική σήραγγα– έχουν κοστίσει περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Αναμένονται δε, να είναι πλήρως λειτουργικές μέσα στο 2023. Επιπλέον, η ομάδα δεν δίστασε μετά την αποχώρηση του Vettel να προσλάβει έναν ακόμη οδηγό υψηλού προφίλ, τον Fernando Alonso. Ο Ισπανός θα αγωνίζεται δίπλα στον Lance Stroll για τα επόμενα δύο χρόνια. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Aston Martin φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδα Mike Krack παραμένει προσγειωμένος. Ο Γερμανός δήλωσε: «Τερματίσαμε έβδομοι το 2022. Του χρόνου πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα». Ο στόχος της ομάδας για τον Krack είναι ξεκάθαρος. «Θα ήταν υπερφίαλο αν λέγαμε ότι του χρόνου θα παλεύουμε για την πρώτη θέση. Πέρσι είδαμε τις Alpine και McLaren να μάχονται για την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές. Εάν μπορέσουμε να τις ανταγωνιστούμε τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα».

Ο Krack θεωρεί ότι η πρόσληψη του Alonso θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα να επιτύχει τον στόχο της. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τόσο χάρη σε όλα όσα έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια όσο και χάρη στην ένταξη του Fernando στο δυναμικό μας» υπογράμμισε ο Krack.

Advertisement

Η Aston Martin είναι η πρώτη από τις ομάδες που έχει ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθέσιου. Συγκεκριμένα, αυτή πρόκειται να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Προβλήματα στην Red Bull;
F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull
Schumacher: Ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes

Advertisement