Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Η Jeddah θα είναι μια διαφορετική ιστορία

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Η Jeddah θα είναι μια διαφορετική ιστορία

FORMULA 1

Verstappen: Η Jeddah θα είναι μια διαφορετική ιστορία

FORMULA 1

Ο Max Verstappen και η RB19 θριάμβευσαν στο Μπαχρέιν σπέρνοντας τον τρόμο στον ανταγωνισμό. Πολλοί προβλέπουν μία απόλυτη τους φέτος. Όχι, όμως, ο Max.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί ότι ήδη από τον επόμενο αγώνα της Σαουδικής Αραβίας θα δούμε μία διαφορετική εικόνα. Κυρίως σε ότι αφορά τον ρυθμό αγώνα των πλησιέστερων ανταγωνιστών της Red Bull.

«Νομίζω ότι στο Μπαχρέιν ήμασταν πολύ δυνατοί στον τομέα της διαχείρισης ελαστικών. Όμως η πίστα της Σαουδικής Αραβίας είναι αρκετά διαφορετική. Έχει μεγάλες ευθείες, γρήγορες στροφές και πολύ χαμηλότερη φθορά ελαστικών. Έτσι, θεωρώ ότι οι αντίπαλοί μας θα έχουν βελτιωμένο ρυθμό αγώνα» δήλωσε ο Max.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα της Jeddah είναι όντως αρκετά διαφορετική σε σχέση με εκείνη του Μπαχρέιν. Φυσικά, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά της RB19 τα οποία θα παραμένουν… επίκαιρα ανεξαρτήτως χάραξης πίστας. Όπως η εξαιρετική αεροδυναμική της σταθερότητα και η κορυφαία επιτάχυνσή της από της στροφές χαμηλής και μέσης ταχύτητας.

Ωστόσο, στο Μπαχρέιν ο καθοριστικός παράγοντας της κυριαρχίας των Red Bull ήταν η χαμηλή φθορά στην C3 γόμα της Pirelli. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μονοθέσια που ξεκίνησαν στο top-10, μόνο οι δύο RB19 κατάφεραν να βγάλουν τον αγώνα με συνδυασμό soft-soft-hard.

Advertisement

Όλοι οι υπόλοιποι χρειάστηκαν δύο stints με την hard γόμα. Και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να απαλλαγούν από τον πονοκέφαλο της φθοράς.

Advertisement

«Στην Jeddah έχει μεγάλη σημασία η υψηλή τελική ταχύτητα. Και η Ferrari φαίνεται να την διαθέτει. Κι εμείς, όμως, είμαστε κοντά. Έτσι κι αλλιώς έχουμε οδηγήσει τα φετινά μονοθέσια μόνο στο Μπαχρέιν μέχρι στιγμής. Θα δούμε στις ελεύθερες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας που βρισκόμαστε ακριβώς» σημείωσε ο Verstappen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ecclestone: Γνωρίζαμε για την Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton
F1 GP Μπαχρέιν: Η επιστροφή του ασώτου (+ video)
Ferrari: Ο Leclerc αντιμετωπίζει ήδη τον κίνδυνο ποινής!