Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Leclerc πρώτος στο FP2

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Leclerc πρώτος στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Leclerc πρώτος στο FP2

FORMULA 1

Στο FP2 ήταν η σειρά του Charles Leclerc να πάρει τα πρωτεία από τον ομόσταβλό του. Ο Μονεγάσκος ήταν πρώτος με την Ferrari να εξακολουθεί να δείχνει το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Εξαιρετική ήταν και η εικόνα των McLaren, κυρίως με τα soft. Η Red Bull φαίνεται να χάνει έδαφος σε ρυθμό κατατακτήριων.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Ferrari ήταν κυρίαρχες από την αρχή της διαδικασίας, όταν και η πλειοψηφία των οδηγών δοκίμασε με την medium γόμα. Ιδίως ο πρώτος γρήγορος γύρος του Leclerc απείχε κατά πολύ ακόμη και από εκείνον του Sainz στην δεύτερη θέση. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η διαφορά με τις δύο Red Bull στις θέσεις 3 και 4. Ο Verstappen ήταν πάνω από 7 δέκατα αργότερος, ενώ ο Perez -ο οποίος ταλαιπωρείται από αλλεργία- σχεδόν ένα δευτερόλεπτο.

Για το επόμενο εικοσάλεπτο οι περισσότεροι οδηγοί θα περνούσαν στην μαλακή γόμα. Ο Norris εξακολούθησε να είναι πολύ ανταγωνιστικός ανεβαίνοντας στην κορυφή με την πρώτη του προσπάθεια. Ο Leclerc θα τον υποσκέλιζε μετά από λίγα λεπτά ενώ εξαιρετικά ταχύς ήταν και ο Alonso ο οποίος ήταν πέμπτος στο ημίωρο. Μπροστά του οι Sainz και Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Αντιθέτως, ο ρυθμός των Mercedes δεν ήταν καλός με καμία από τις δύο γόμες. Οι δύο W13 αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα ευστάθειας κυρίως κατά την φάση του φρεναρίσματος. Τελευταίες θα έπαιρναν χρόνο με τα soft οι δύο Red Bull. Ο Verstappen ανέβηκε τέταρτος, σχεδόν 3 δέκατα αργότερος του Leclerc. Ακόμη πιο αργός θα ήταν ο Perez στην ένατη θέση.

Οι οδηγοί επιδόθηκαν σε long runs στο τέλος της διαδικασίας. Κατά συνέπεια, η κατάταξη στην κορυφή δεν άλλαξε. Ο Leclerc παρέμεινε πρώτος με τους Norris, Sainz, Verstappen και Ricciardo να συμπληρώνουν το top-5.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες
F1 GP Ουγγαρίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Sainz στην κορυφή του FP1

Advertisement