Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Sainz στην κορυφή του FP1

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Sainz στην κορυφή του FP1

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Sainz στην κορυφή του FP1

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο δοκιμών για το GP Ουγγαρίας. Όπως αναμενόταν η Ferrari ήταν ανταγωνιστική από την αρχή του τριημέρου. Πολύ κοντά, όμως, βρίσκεται και η Red Bull ενώ εξαιρετικός ήταν και ο 4ος Norris με την McLaren.

Advertisement
Advertisement

Ο Sebastian Vettel ήταν ο πρώτος οδηγός στην πίστα για τον γύρο ελέγχου. Δεν άργησε να δημιουργηθεί… κυκλοφοριακό στην μικρή διαδρομή του Hungaroring με όλα τα μονοθέσια στην πίστα. Οι Leclerc και Verstappen φορώντας την soft γόμα βρέθηκαν στο 1-2 κατά το πρώτο δεκάλεπτο της διαδικασίας.

Οι Ferrari και Red Bull ήταν οι μόνες ομάδες που επέλεξαν την soft γόμα στο πρώτο ημίωρο. Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί του βρίσκονταν άνετα στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Οι Russell και Hamilton θα ανέβαιναν στις θέσεις 2 και 4 με τις πρώτες τους προσπάθειες στα soft.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη στην 6η θέση θα βρισκόταν προσωρινά ο Mick Schumacher. Ο Γερμανός δεν έχει την νέα εκδοχή της Haas στην Ουγγαρία όπως ο Magnussen. Οι πρώτες φωτογραφίες της αναβαθμισμένης VF22 δείχνουν νέα πλαϊνά τα οποία είναι πανομοιότυπα με εκείνα της Ferrari.

Εξαιρετικά ανταγωνιστικές παρουσιάστηκαν οι McLaren τόσο με την medium όσο και με την soft γόμα. Ο Ricciardo βρισκόταν εντός δεκάδας από την αρχή της διαδικασίας. Το ίδιο ίσχυε και για τον Fernando Alons, ο οποίος σήμερα έχει τα 41α γενέθλιά του.

Advertisement

Με λιγότερα από 20 λεπτά να απομένουν ο Max Verstappen σημείωσε με φρέσκα soft έναν εξαιρετικό γύρο ο οποίος τον έφερε στην κορυφή. Ο Ολλανδός ήταν ενάμισι δέκατο ταχύτερος από τον Leclerc, ο οποίος επίσης είχε περάσει σε δεύτερο σετ. Λίγο αργότερα ο Sainz θα περνούσε στην πρώτη θέση. Η Ferrari από την αρχή παρουσιάστηκε πανίσχυρη στον δεύτερο τομέα του Hungaroring.

Advertisement

Το FP1 ολοκληρώθηκε με τον Sainz να κρατάει τον ταχύτερο χρόνο. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Verstappen, Leclerc, Norris και Russell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racin
Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες
F1 GP Ουγγαρίας: Προεπισκόπηση

Advertisement