Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Γαλλίας: Ο Leclerc την pole με εξαιρετική στρατηγική της Ferrari

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Γαλλίας: Ο Leclerc την pole με εξαιρετική στρατηγική της Ferrari

FORMULA 1

F1 GP Γαλλίας: Ο Leclerc την pole με εξαιρετική στρατηγική της Ferrari

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc κατέκτησε την pole στο Paul Ricard μπροστά από τις δύο Red Bull των Verstappen-Perez. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η βοήθεια του Carlos Sainz στο Q3. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Norris.

Advertisement
Advertisement

Μετά το FP3 ο Verstappen φάνηκε ικανός να προβληματίσει τον Leclerc στην μάχη για την pole. Οι διαφορές ανάμεσα σε F1-75 και RB18 ήταν πολύ μικρές. Εκείνο που έκρινε, όμως, την pole ήταν η στρατηγική της Ferrari. Χρησιμοποίησε έξυπνα τον Sainz στο Q3 για να δώσει slipstream στον teammate του. Η “χορογραφία” εκτελέστηκε άψογα στην δεύτερη προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν η 7η φετινή pole του Leclerc.

Πριν το FP3 η Ferrari αποφάσισε να περάσει καινούργια PU στον Sainz. Ο Ισπανός πήρε ένα επιπλέον τεμάχιο σε όλα τα στοιχεία εκτός από την μπαταρία (ES). Αυτό σημαίνει ότι ο Sainz θα πρέπει να ξεκινήσει από την ουρά του grid δίπλα στον Magnussen.

Q1: Οι Gasly και Schumacher μένουν εκτός

Ο πρώτος γύρος του Leclerc με τα soft ήταν ο ταχύτερος του τριημέρου, βάζοντας τον Μονεγάσκο μπροστά από τις δύο Red Bull και τον Sainz. Ταχύτατες ήταν και οι πρώτες προσπάθειες των Norris-Alonso με τους δύο οδηγούς να πλασάρονται στις θέσεις 5-6 αρχικά. Αντιθέτως, οι δύο Mercedes δεν παρουσιάστηκαν εξίσου ανταγωνιστικές στο ξεκίνημα.

Advertisement
Advertisement

Ο Leclerc ήταν ταχύτερος στους τομείς 1 και 3 με τον Verstappen να παίρνει τον δεύτερο τομέα. Η μάχη για τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στο Q2 ήταν οριακή. Ο Mick Schumacher κατάφερε να σημειώσει τον 10ο ταχύτερο χρόνο, όμως είχε παραβιάσει τα όρια της πίστας στην προσπάθειά του. Κατά συνέπεια, ο χρόνος του ακυρώθηκε και έμεινε εκτός συνέχειας. Εκτός έμειναν και οι Gasly, Stroll, Zhou, Latifi. Ο Gasly ήταν εξαιρετικά άτυχος καθώς στην τελευταία του προσπάθεια ο Albon είχε έξοδο που προκάλεσε κίτρινες σημαίες.

Q2: Ο Sainz άνετα πρώτος

Οι δύο RB18 χρησιμοποίησαν καινούργια soft για την πρώτη προσπάθεια του Q2. Αυτό τις έφερε άνετα μπροστά με τον Leclerc ο οποίος -όπως και οι Mercedes- είχαν βγει με χρησιμοποιημένα σετ. Ωστόσο, ο ρυθμός της Ferrari έγινε εμφανής όταν ο Sainz επιχείρησε τον δικό του γύρο με καινούργια soft. Ο Ισπανός ήταν 9 δέκατα ταχύτερος του Verstappen!

Advertisement

Αντιθέτως, σε δύσκολη θέση είχε βρεθεί ο Russell. Ο Βρετανός ήταν 12ος πριν τον τελευταίο γύρο προσπαθειών. Τελικά θα κατάφερνε την τελευταία στιγμή να βγει από την ζώνη αποκλεισμού. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, με τους Ricciardo, Ocon, Bottas, Vettel και Albon. Κακή ήταν και η επίδοση του Ocon. Ο Γάλλος ήταν 4 δέκατα αργότερος του Alonso. Η συμμετοχή των Sainz και Magnussen στο Q2 στένεψε τα περιθώρια για τους πιο πίσω συνδυασμούς

Q3: Ομαδική δουλειά

Advertisement

Οι δύο οδηγοί συμμετείχαν και στο Q3. Ο Sainz καθαρά για λόγους στρατηγικής της Ferrari, ώστε να βοηθηθεί ο Leclerc. Το σχέδιο της Scuderia απέδωσε με τον Sainz να δίνει tow στον Leclerc από την Signes μέχρι την Beausset. Ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος για μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Verstappen στον πρώτο γύρο προσπαθειών.

Η Red Bull δεν ακολούθησε την στρατηγική της Ferrari. Οι δύο οδηγοί της κινήθηκαν ανεξάρτητα βελτιώνοντας τους χρόνους τους. Όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να προβληματίσει τον Leclerc. Ο οδηγός της Ferrari πήρε ξανά το slipstream του Sainz (αυτή τη φορά ακόμη πιο αποτελεσματικά) και κατέκτησε άνετα την pole. Εξαιρετική και η εμφάνιση του Norris ο οποίος πήρε την 5 θέση ανάμεσα στις δύο Mercedes των Hamilton-Russell.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Keanu Reeves: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Brawn GP
F1 GP Γαλλίας: Η διάρκεια ανταμείβει
F1 GP Γαλλίας: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP3