Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

FORMULA 1

Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν η ανακοίνωση της αποχώρησης του Sebastian Vettel από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες του Γερμανού είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για εκείνον. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και ο Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο οδηγοί γνωρίζονται από τις μικρότερες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2005 στην Formula 3 Euro Series. Ο Hamilton είχε κυριαρχήσει εκείνη τη σεζόν με τον Sebastian να αγωνίζεται ως rookie. Το 2006 0 Βρετανός θα μεταπηδούσε στην GP2 Series ενώ ο Vettel θα παρέμενε στην F3.

Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά το 2007 με τον Hamilton να έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του με την McLaren και τον Vettel να αγωνίζεται από τη μέση της σεζόν και μετά. Οι μονομαχίες τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές. Συνολικά πάλεψαν μεταξύ τους για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή τέσσερις φορές. Το 2010 και 2012 κέρδισε ο Sebastian ενώ το 2017 και 2018 επικράτησε ο Lewis.

Advertisement
Advertisement

Η ανάρτηση του Hamilton στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής: “Sebastian Vettel ήταν τιμή μου να σε αποκαλώ ανταγωνιστή μου και ακόμη μεγαλύτερη τιμή να σε αποκαλώ φίλο μου. Αφήνεις το σπορ σε καλύτερη κατάσταση από ότι το βρήκες το οποίο είναι πάντα ο στόχος μας. Δεν έχω αμφιβολία πώς ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις στη συνέχεια θα είναι συναρπαστικό, σημαντικό και ικανοποιητικό για εσένα. Σε αγαπάω, φίλε“.

Οι αντικαταστάτες

Όπως ήταν φυσικό, με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Vettel ξεκίνησε και η φημολογία για το ποιος θα είναι ο οδηγός που θα βρεθεί στη θέση του από το 2023. Όμως, οι επιλογές που έχει ο Lawrence Stroll, για την ώρα, στην διάθεσή του μοιάζουν περιορισμένες.

Advertisement

Ο Nico Hulkenberg είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας. Αγωνίστηκε ήδη σε δύο Grand Prix φέτος, όταν ο Vettel είχε απουσιάσει λόγω covid-19. Σίγουρα, είναι μία αξιόπιστη επιλογή. Όχι, όμως, το μεγάλο όνομα που θα επιθυμούσε, ίσως, ο Stroll δίπλα στον γιο του.

Advertisement

Έπειτα έχουν ακουστεί τα ονόματα των Alonso και Ricciardo για την θέση του Vettel στην Aston Martin. Και οι δύο οδηγοί, όμως, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν στις τρέχουσες ομάδες τους για το 2023. Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι εκείνα των Oscar Piastri (δοκιμαστής της Alpine) και Mick Schumacher.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Γαλλίας: Η πολυπόθητη σταθερότητα (+ video)
Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing
Vettel: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (+video)