Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Μπορούν να νικηθούν οι Red Bull; (+video)

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Μπορούν να νικηθούν οι Red Bull; (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Μπορούν να νικηθούν οι Red Bull; (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο Μονακό. Ωστόσο η υπόθεση νίκη στο πριγκιπάτο ίσως να μην είναι τόσο εύκολη για τον Ολλανδό.

Advertisement
Advertisement

Δύο είναι οι λόγοι για αυτό. Ο πρώτος αφορά στον εντονότερο ανταγωνισμό που όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπίσει η Red Bull στο Μονακό.

Τόσο η Ferrari όσο και η Aston Martin (κυρίως με τον Αλόνσο) μοιάζουν ικανές να προβληματίσουν τις δύο RB19. Ο Σάινθ σημείωσε τον κορυφαίο χρόνο του FP1 ενώ διατήρησε εξαιρετικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βέβαια, στο τέλος του FP2 έκανε λάθος στον τρίτο τομέα, αλλά αυτό λογικά δεν θα του κοστίσει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Advertisement
Advertisement

Ο Λεκλέρ από την άλλη έδειχνε να μην αισθάνεται το ίδιο άνετα στην SF-23 όπως ο teammate του. Παρά ταύτα ο Σαρλ ήταν, όπως πάντα, εξαιρετικός στο Μονακό και έκλεισε την ημέρα με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Λογικά, ο Λεκλέρ θα παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρός αύριο.

Advertisement

Όσο για τον Αλόνσο, ο Ισπανός πήγε στο Μονακό δηλώνοντας ότι αυτός ο αγώνας θα του δώσει την καλύτερη ευκαιρία για την 33η νίκη της καριέρας του φέτος. Και εάν κρίνουμε από την εικόνα της AMR23 στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου, ο Φερνάντο έχει δίκιο!

Advertisement

Η μειωμένη αεροδυναμική αποτελεσματικότητα της Aston Martin σε σχέση με την Red Bull δεν μετράει τόσο εδώ. Και το βρετανικό μονοθέσιο σίγουρα μπορεί και παράγει αρκετή κάθετη δύναμη. Προσθέστε στα παραπάνω και τον παράγοντα Αλόνσο και θα έχετε έναν ακόμη υποψήφιο νικητή για τον αγώνα της Κυριακής.

Πιθανή βροχή την Κυριακή

Ο δεύτερος παράγοντας που ίσως δυσκολέψει τις Red Bull στον αγώνα είναι η αυξημένη πιθανότητα βροχής που δίνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις. Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι ανατροπές είναι εξαιρετικά πιθανές.

Advertisement

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο η RB19 όσο και ο Φερστάπεν ήταν έξοχοι σήμερα. Έπειτα από ένα μικρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ολλανδός με τον συμπλέκτη στο FP1 αλλά και με το στήσιμο της RB19, επανήλθε δριμύτερος στο FP2. Και ήταν ταχύτατος με όλες τις γόμες, ενώ σημείωσε και το πιο σταθερό γυρολόγιο με την μέση γόμα.

Από την άλλη ο Πέρεζ ξεκίνησε το τριήμερό του λίγο υποτονικά. Ωστόσο ο Τσέκο παραμένει ένας σπεσιαλίστας του Μονακό. Εξαιρετικός, πάντως, ήταν σήμερα ένας ακόμη σπεσιαλίστας του Μονακό, ο Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός με την επετειακή MCL60 σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο και είναι εξαιρετικά πιθανό να ηγηθεί του γκρουπ οδηγών πίσω από τις Red Bull, Ferrari και τον Αλόνσο.

Σε αυτό το γκρουπ ανήκουν μέχρι στιγμής και οι Χάμιλτον-Ρασελ με την Mercedes W14B. Ακόμη είναι νωρίς, φυσικά, για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ωστόσο ο Χάμιλτον είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά το πρωί. Θα δούμε εάν οι μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιο βοηθήσουν τους δύο Βρετανούς να πάρουν καλύτερη κατάταξη αύριο. Βλέπετε αυτό είναι κάτι που παραδοσιακά προβλημάτιζε την Mercedes στο Μονακό.

Έτσι, μέχρι στιγμή, οι Red Bull και Ferrari δείχνουν ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους με τον Αλόνσο να είναι επίσης πολύ κοντά τους. Όλα αυτά με δεδομένο ότι το οδόστρωμα θα παραμείνει στεγνό. Κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: McLaren και Mercedes αλλαγμένες στο Μονακό (+video)
Βασέρ: Δεν υπήρξαν ποτέ συζητήσεις με Χάμιλτον
F1 GP Μονακό: Προεπισκόπηση