Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βασέρ: Δεν φεύγει ο Λεκλέρ από την Ferrari

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βασέρ: Δεν φεύγει ο Λεκλέρ από την Ferrari

FORMULA 1

Βασέρ: Δεν φεύγει ο Λεκλέρ από την Ferrari

FORMULA 1

Σίγουρος είναι ο Φρεντ Βασέρ για την παραμονή του Λεκλέρ στην Ferrari ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος συμβολαίου του.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει πολλές φήμες οι οποίες ήθελαν τον Μονεγάσκο να ψάχνει ενδεχόμενη μετακίνηση του εκτός Ferrari. Κάποια μέσα, μάλιστα, ανέφεραν ότι ο Λεκλέρ είχε και συζητήσεις με την Mercedes.

Ωστόσο, ο Φρεντ  Βασέρ ξεκαθάρισε την Πέμπτη στο Μπακού ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Λεκλέρ στη Ferrari. «Ο Σαρλ έχει συμβόλαιο μαζί μας για πάνω από έναν χρόνο ακόμη. Θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για μία νέα συμφωνία κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν» σημείωσε ο Γάλλος. Το συμβόλαιο του Λεκλέρ με την Ferrari λήγει στο τέλος του 2024.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θεωρούν ότι ο Μονεγάσκος έχει χάσει την πίστη του στην ομάδα έπειτα από το άσχημο φετινό της ξεκίνημα. Όμως ο Βασέρ δεν βλέπει το πράγμα έτσι. «Είναι πολύ σημαντικός στο πρόγραμμά μας. Δεν είναι ένας απλός θεατής των όσων συμβαίνουν. Ο ρόλος του στην εξέλιξη της ομάδας είναι κρίσιμος» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ferrari.

Για τον Βασέρ η δουλειά του Λεκλέρ στην Ferrari έχει πολύ δρόμο ακόμη. «Αν δείτε τα τελευταία 20 χρόνια, όλες οι ομάδες που πέτυχαν είχαν χτιστεί γύρω από έναν ικανό οδηγό. Τον Σουμάχερ στην Ferrari, τον Αλόνσο στην Renault, τον Χάμιλτον στην Mercedes και τον Φέτελ στην Red Bull. Ο Σαρλ έχει έναν αντίστοιχο ρόλο να παίξει τόσο εντός όσο και εκτός μονοθέσιου» σημείωσε.

Διαψεύδουν και οι οδηγοί

Advertisement

Και ο ίδιος ο Λεκέρ, όμως, διέψευσε στο Μπακού τις φήμες για πιθανή αποχώρησή του από την Ferrari.  «Δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις με άλλη ομάδα. Για την ώρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το παρόν project της Ferrari. Αγαπάω την ομάδα και η αφοσίωσή μου σε εκείνη είναι απόλυτη» δήλωσε ο Μονεγάσκος.

Όπως ήταν φυσικό ερωτήσεις σχετικές με το θέμα έγιναν και στον Λιούις Χάμιλτον. Εξάλλου, για να πάει ο Λεκλέρ στην Mercedes θα πρέπει πρώτα ο Χάμιλτον να αποχωρήσει. Είτε αλλάζοντας ομάδα είτε επιλέγοντας να μείνει εκτός F1 για ένα διάστημα.

Ωστόσο ο Βρετανός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την Mercedes.  «Νομίζω ότι μερικοί οδηγοί μιλούν ή έχουν σχέσεις με ορισμένους επικεφαλής άλλων ομάδων. Ωστόσο αγαπώ την ομάδα μου είμαι ευγνώμων για το ταξίδι που έχουμε κάνει μαζί. Όπως και για τα όσα έχουμε μπροστά μας. Συνεπώς δεν με απασχολεί τίποτε άλλο» δήλωσε ο Χάμιλτον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Επικυρώθηκε η δομή των τριημέρων με Sprint
Λεκλέρ: Που θα πάει αν αποχωρήσει από την Ferrari;
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Προεπισκόπηση