Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Απορρίφθηκε η επανεξέταση της ποινής στον Sainz

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Απορρίφθηκε η επανεξέταση της ποινής στον Sainz

FORMULA 1

Ferrari: Απορρίφθηκε η επανεξέταση της ποινής στον Sainz

FORMULA 1

Η FIA απέρριψε το αίτημα της Ferrari για επανεξέταση της ποινής που είχε επιβληθεί στον Sainz κατά την δεύτερη επανεκκίνηση του GP Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia είχε επαφή με τον Fernando Alonso μετά το apex της πρώτης στροφής η οποία είχε ρίξει, προσωρινά, τον οδηγό της Aston Martin στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Ωστόσο, καθώς το race control είχε βγάλει ξανά κόκκινη σημαία, ο Alonso διατήρησε την αρχική του θέση στην τελική κατάταξη. Αντιθέτως, στον Sainz είχε επιβληθεί ποινή 5 δευτερολέπτων για το περιστατικό. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ισπανός να βρεθεί από την 4η θέση της κατάταξης εκτός βαθμών έπειτα από την καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari είχε καταθέσει αίτημα για την επανεξέταση του περιστατικού από την FIA. Σήμερα έλαβε χώρα η ακρόαση με την Scuderia να καταθέτει στοιχεία τα οποία -σύμφωνα με εκείνη- δικαιολογούσαν την αναίρεση της ποινής που είχε επιβληθεί στον οδηγό της.

Τα επιχειρήματα

Τέτοια ήταν τα στοιχεία τηλεμετρίας από την SF-23 του Ισπανού, μαρτυρία του ιδίου αλλά και δηλώσεις άλλων οδηγών. Ο Sainz απέδωσε το περιστατικό στα κρύα Pirelli τονίζοντας ότι και ο γύρος σχηματισμού ήταν ιδιαίτερα αργός. Επιπλέον, σημείωσε ότι και το χαμηλό ύψος του ήλιου μείωσε την ορατότητά του.

Advertisement

H Ferrari από την πλευρά της ανέφερε προηγούμενες περιπτώσεις ομάδων οι οποίες είχαν δικαιωθεί, όπως είχε συμβεί με την Force India στο παρελθόν. Πιο πρόσφατη ήταν εκείνη του Alonso και της Aston Martin στην Jeddah. Ωστόσο η ομοσπονδία δεν πείστηκε και απέρριψε το αίτημα της Ferrari. Κατά συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα του GP Αυστραλίας δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Οι συνθήκες πίστας και η κατάσταση των ελαστικών έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη από κάθε οδηγό. Προσπαθώντας να φρενάρει αργότερα καθώς διαγωνιζόταν (σ.σ. ο Sainz) ανέλαβε το ρίσκο του να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Στην περίπτωση αυτή, η σύγκρουση δικαιολογεί την ποινή που είχε επιβληθεί».

Advertisement

Επιπλέον, η ομοσπονδία θεώρησε ότι τα δεδομένα τηλεμετρίας από την SF-23 του Sainz δεν συνιστούν νέα στοιχεία. Κατά συνέπεια η Scuderia θα πρέπει να συμβιβαστεί με την μηδενική συγκομιδή βαθμών από την Αυστραλία και το χειρότερο ξεκίνημα της πρόσφατης ιστορίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull
Steiner: Ο λόγος που έδιωξα τον Schumacher
Ferrari: Αιτήθηκε την επανεξέταση της ποινής στον Sainz (+video)

Advertisement