Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρεμιέρα για την F1 A522 της Alpine

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για την F1 A522 της Alpine

FORMULA 1

Πρεμιέρα για την F1 A522 της Alpine

FORMULA 1

Ο Γάλλος κατασκευαστής παρουσίασε το νέο του μονοθέσιο με νέα χρώματα για τη νέα σεζόν, λόγω μιας νέας συμφωνίας για βασική χορηγία με την εταιρεία BWT.

Advertisement
Advertisement

Η Alpine αποκάλυψε ένα μονοθέσιο με εντυπωσιακό μπλε και ροζ χρώμα και το όνομα 522.

 

Νέοι κανονισμοί, νέο μονοθέσιο και ένας νέος χορηγός του οποίου τα χρώματα ξεχωρίζουν, είναι τα χαρακτηριστικά της Alpine F1 A522. Η εταιρία/προμηθευτής νερού BWT, της οποίας η επωνυμία και το εμβληματικό ροζ εταιρικό χρώμα φαίνονται στο μπροστινό φτερό, στα πλαϊνά και στο πίσω φτερό.

Advertisement
Advertisement

Η A522 διαθέτει ανάρτηση pushrod εμπρός και pullrod πίσω. Η μύτη της Alpine F1 είναι πιο ανυψωμένη σε σχέση με την εμπρός αεροτομή άλλων μονοθέσιων, με πολύ στενές εισόδους στα πλαϊνά, τα οποία διαθέτουν βράγχια ψύξης. Κάτι που έχουν υιοθετήσει και άλλες ομάδες.

Το νέο χρώμα και το νέο αυτοκίνητο έρχονται μετά από έναν χειμώνα ευρύτερων αλλαγών στην ομάδα, αλλά και μια διοικητική αλλαγή όπου ανέλαβε ο Laurent Rossi CEO. Μαζί του έφερε τον πρώην προϊστάμενο της Aston Martin, Otmar Szafnauer, ως αρχηγό της ομάδας, με το πρώην στέλεχος της FIA, Bruno Famin, να συμμετέχει για να βοηθήσει στο τμήμα κινητήρων της Renault στο Viry-Chatillon.

Advertisement

Ο Rossi δήλωσε ότι ο ελάχιστος στόχος για την Alpine F1 Team  φέτος είναι και πάλι η πέμπτη θέση, αλλά ανυπομονεί να πάει καλύτερα και δήλωσε: «Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει τους στόχους μας και είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που επιδεικνύουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές γιατί φέτος όλα άλλαξαν. Δεν ξέρουμε πού είμαστε μέχρι να πάμε όλοι στην πίστα».

Advertisement

Η Alpine συνεχίζει με οδηγούς της τον Fernando Alonso και τον Esteban Ocon και τον Oscar Piastri να αναλαμβάνει τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα παίρνουν οι οδηγοί της Formula 1;
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Η Alpine ξέγραψε το 2021

Advertisement