Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Συχνά αναρωτιέμαι αν πρέπει να αγωνίζομαι στην F1

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Συχνά αναρωτιέμαι αν πρέπει να αγωνίζομαι στην F1

FORMULA 1

Vettel: Συχνά αναρωτιέμαι αν πρέπει να αγωνίζομαι στην F1

FORMULA 1

Τάδε έφη Sebastian Vettel. Ο λόγος, όμως, δεν είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της φετινής Aston Martin. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ανησυχεί για το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Στην εκπομπή Question Time του BBC εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Sebastian Vettel. Ο οδηγός της Aston Martin τοποθετήθηκε σε μια σειρά θεμάτων όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και η πολιτική επικαιρότητα της Μεγάλης Βρετανίας. Όμως, την παράσταση έκλεψαν οι απόψεις του σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Sebastian Vettel τον τελευταίο καιρό μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις οι οποίες αφορούν αρκετά ζητήματα εκτός F1. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από εκείνα με τα οποία ο Γερμανός ασχολείται συχνότερα. Κατά συνέπεια δεν θα γινόταν να λείψει και από την εμφάνιση του στη βρετανική τηλεόραση.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς από την παρουσιάστρια για το κατά πόσον αισθάνεται υποκριτής όταν μιλάει για περιβαλλοντικά θέματα ενώ οδηγεί σε ένα “ενεργειακά αδηφάγο” σπορ ο Vettel απάντησε: “Είναι αλήθεια και έχετε δίκιο να γελάτε γιατί υπάρχουν ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου καθημερινά“. Σε επόμενη ερώτηση για το αν εννοεί πως αυτές σχετίζονται με το αν πρέπει να αγωνίζεται στην F1 ο Γερμανός απάντησε καταφατικά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι και τα πολλά ταξίδια που κάνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ένα ακόμη θέμα που τον προβληματίζει.

“Λατρεύω να οδηγώ αγωνιστικά αυτοκίνητα, είναι το πάθος μου. Όταν, όμως, βγαίνω από το αυτοκίνητο αναρωτιέμαι επίσης αν είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Να ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο και να σπαταλούμε πόρους” συμπλήρωσε ο Vettel.

Εμείς απλώς να σημειώσουμε ότι υπάρχουν κατηγορίες αγώνων που έχουν πολύ μικρό αποτύπωμα άνθρακα και στις οποίες θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Sebastian. Όπως η Formula E και η Extreme E.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1
Mercedes: Παραμένει στην F1 ανεξαρτήτως κανονισμών
F1 GP Μαϊάμι: Τα ευτράπελα