Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Γαλλίας: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP3

Ελλάδα 20:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Γαλλίας: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Γαλλίας: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP3

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη περίοδο δοκιμών του γαλλικού GP. Ο πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος τόσο με τα medium όσο και με τα soft. Λίγο πριν τις κατατακτήριες η Red Bull φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Οι καιρικές συνθήκες στο FP3 ήταν παρόμοιες με εκείνες σε FP1 και FP2. Ατμοσφαιρική θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου και οδοστρώματος πάνω από τους 55. Οι δύο Red Bull βρέθηκαν στο 1-2 κατά το πρώτο εικοσάλεπτο με την medium γόμα. Η Ferrari μοίρασε τη δουλειά με τον Sainz να ξεκινάει στα soft και τον Leclerc με τα hard.

Η σκληρή γόμα της Pirelli είχε εξαιρετικά σταθερή απόδοση στην W13 του Russell εχθές. Κατά συνέπεια έχει νόημα η συλλογή δεδομένων με αυτήν από την Ferrari. Μετά την ποινή 10 θέσεων του Sainz έγινε γνωστό ότι ο Magnussen θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα. Η Haas αναγκάστηκε να πάρει επιπλέον στοιχεία για την PU του Δανού.

Advertisement
Advertisement

Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο χρόνος που είχε σημειώσει ο Verstappen στην αρχή με τα medium παρέμενε ο ταχύτερος. Δεύτερος ήταν ο Sainz, τέσσερα δέκατα πιο αργός με την μαλακή γόμα. Ανταγωνιστικός από την αρχή του τριημέρου είναι και ο Gasly ο οποίος σε εκείνο το σημείο βρισκόταν τέταρτος πίσω από τον Perez.

Κατά το τελευταίο εικοσάλεπτο οι περισσότεροι οδηγοί επιδόθηκαν σε προσομοιώσεις qualifying. Οι Ferrari στις πρώτες τους προσπάθειες βελτίωσαν τους χρόνους τους αλλά όχι αρκετά, ώστε να υποσκελίσουν τον Verstappen. Το ίδιο συνέβη και με τις Mercedes. 

Advertisement

Ο Sainz πέρασε πρώτος με την δεύτερη προσπάθειά του στα soft. Όμως, ο Verstappen τον υποσκέλισε αμέσως για 3,5 δέκατα. Ο πρωταθλητής θα παρέμενε πρώτος με τους Sainz, Leclerc, Hamilton και Perez στην πεντάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Keanu Reeves: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Brawn GP
F1 GP Γαλλίας: Κόκκινο το FP2
F1 GP Γαλλίας: Η διάρκεια ανταμείβει