FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Οι Red Bull κλειδώνουν την πρώτη σειρά του Sprint!

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αυστρίας: Οι Red Bull κλειδώνουν την πρώτη σειρά του Sprint!

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Οι Red Bull κλειδώνουν την πρώτη σειρά του Sprint!

FORMULA 1

Ο Φερστάπεν ήταν και πάλι ταχύτερος όλων στην Αυστρία και θα ξεκινήσει πρώτος το Sprint. Δίπλα του ο Πέρεζ με τις RB19 να κάνουν το 1-2. Ποινή 3 θέσεων στον Λεκλέρ.

Advertisement
Advertisement

Πριν την έναρξη της διαδικασίας είχε βρέξει αλλά η αγωνιστική γραμμή ήταν πλήρως στεγνή. Ωστόσο η χαμηλή θερμοκρασία οδοστρώματος προβλημάτισε πολλούς οδηγούς.

Όχι, βέβαια, εκείνους της Red Bull που σημείωσαν άνετα το 1-2. Τρίτος ήταν ο Νόρις ο οποίος συνεχίζει να τα πηγαίνει περίφημα με την αναβαθμισμένη Mclaren. Εντυπωσιακός και πάλι ο Χούλκενμπεργκ που πήρε την 4η θέση. Τόσο εκείνος, όμως, όσο και ο Λεκλέρ βρέθηκαν υπό διερεύνηση.

Advertisement
Advertisement

Τελικά οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Μονεγάσκο με ποινή 3 θέσεων για παρεμπόδιση του Πιάστρι στο SQ1. Αντιθέτως οι αγωνοδίκες επέβαλαν μόνο πρόστιμο στην Haas για unsafe release του Χούλκενμπεργκ.

Μέτρια η εμφάνιση των Aston Martin ενώ σοκαριστικό ήταν το αποτέλεσμα για την Mercedes. Ο Χάμιλτον έμεινε εκτός SQ2 ενώ ο Ράσελ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα υδραυλικά και δεν συμπλήρωσε γύρο στην δεύτερη περίοδο.

SQ1: Σοκ για Χάμιλτον!

Λόγω του ότι η πίστα ήταν ακόμη βρεγμένη σε σημεία οι οδηγοί είχαν ελευθερία επιλογής γόμας ελαστικών. Ο Φερστάπεν επέλεξε τη μέση γόμα (στο τέλος θα περνούσε στα soft) σε αντίθεση με την πλειοψηφία των οδηγών που έβαλαν την μαλακή. Την μέση γόμα είχε επιλέξει και ο Ράσελ.

Advertisement

Ο Σάινθ αντιμετώπισε από νωρίς πρόβλημα με το brake-by-wire και αυτό τον ανάγκασε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας στα pits. Θα προλάβαινε να σημειώσει μόνο έναν γρήγορο γύρο ο οποίος ήταν αρκετός, όμως, για να τον φέρει πρώτο! Ο Λεκλέρ πέρασε οριακά στο S2 (για μόλις 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου!) αλλά θα βρισκόταν υπό διερεύνηση λόγω παρεμπόδισης του Πιάστρι.

Advertisement

Αντιθέτως ο Χάμιλτον δεν θα κατάφερνε να περάσει στην δεύτερη περίοδο. Η Mercedes είχε επιλέξει να τον στείλει με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα ενώ ακυρώθηκε και μία γρήγορη προσπάθειά του λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Με τον Βρετανό έμειναν εκτός οι Ζου, Μπότας, Πιάστρι και Σάρτζεντ.

SQ2: Έξω και ο Ράσελ!

Στο τέλος του S1 ο Ράσελ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα υδραυλικά της W14. Οι μηχανικοί της Mercedes έδωσαν αγώνα δρόμου για να φτιάξουν το μονοθέσιο αλλά δεν πρόλαβαν εγκαίρως και ο Βρετανός έμεινε εκτός συνέχειας.

Advertisement

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν με χρησιμοποιημένα soft για την δεύτερη περίοδο. Οι Φερστάπεν και Σάινθ ήταν ταχύτεροι όλων αρχικά ενώ ο Λεκλέρ και πάλι δεν μπορούσε να σημειώσει έναν χρόνο ασφαλείας νωρίς. Ο Μονεγάσκος θα κατάφερνε να περάσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Άλμπον, Γκασλί, Τσουνόντα, Ντε Βρις και φυσικά ο Ράσελ.

SQ3: Ο Φερστάπεν πρώτος και πάλι

Για την τελευταία περίοδο του sprint shootout οι Φερστάπεν και Νόρις επέλεξαν φρέσκια μαλακή γόμα. Ο Ολλανδός σημείωσε πρώτος γρήγορο γύρο και πήρε την πρώτη θέση με τον Νόρις δεύτερο. Ο Σάινθ με την μέση γόμα (όπως και ο Χούλκενμπεργκ) ήταν τέταρτος αρχικά, πίσω από τον Πέρεζ που είχε χρησιμοποιημένα soft.

Ο Λεκλέρ και πάλι δεν μπορούσε να φέρει τα ελαστικά του στην θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το SQ3 στην έκτη θέση, πίσω από τον Σάινθ. Λόγω την ποινής του, όμως, θα εκκινήσει από την 9η θέση. Οι Red Bull έκαναν το 1-2 με τον Νόρις τρίτο. Τέταρτος ήταν ο καταπληκτικός Χούλκενμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστρίας: Προεπισκόπηση
Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!
F1 GP Αυστρίας: Θα υπάρξει μάχη; (+video)