Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!

FORMULA 1

Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!

FORMULA 1

Ο Λιούις Χάμιλτον ζήτησε για αλλαγή κανονισμών ώστε καμία ομάδα να μην μπορεί να εξελίσσει νωρίτερα από τις υπόλοιπες το αυτοκίνητο της νέας χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι μία συνήθης πρακτική των ομάδων εδώ και δεκαετίες. Είτε εκείνων που έχουν ένα μακράν καλύτερο μονοθέσιο από τον ανταγωνισμό είτε όσων έχουν ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ομάδες στρέφονται από νωρίς -ακόμη και από τον Μάιο- στην εξέλιξη του νέου τους μονοθέσιου. Στην πρώτη περίπτωση το προβάδισμα των ομάδων συνήθως διατηρείται και την επόμενη χρονιά. Τέτοιες ήταν οι περιπτώσεις της Red Bull και της Mercredes κατά την προηγούμενη δεκαετία. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει η φετινή Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Ο Χάμιλτον δήλωσε: «Δεν στοχεύω σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο ήμουν τυχερός στο παρελθόν να έχω μία παρόμοια περίοδο επιτυχίας με αυτήν που έχει τώρα ο Μαξ. Έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα και με το όριο μπάτζετ που έχουμε η κυριαρχία αυτή θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Δεν νομίζω ότι το σπορ χρειάζεται κάτι τέτοιο».

Ο Βρετανός ζήτησε από την FIA λοιπόν να θέσει μία ημερομηνία από την οποίαν θα επιτρέπεται η εξέλιξη των νέων μονοθέσιων και όχι νωρίτερα από αυτήν. «Εάν όλοι ξεκινούσαν στο ίδιο χρονικό σημείο -ας πούμε την 1η Αυγούστου- τότε θα ήταν ένα πραγματικός αγώνας δρόμου για τα νέα αυτοκίνητα των ομάδων» συμπλήρωσε.

Advertisement

Ασφαλώς ένα τέτοιο αίτημα από τον οδηγό ο οποίος είχε την πρωτοφανή πολυτέλεια να διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid επί 8 συναπτά έτη φαντάζει μάλλον… περίεργο. Ιδίως από την στιγμή που η Red Bull ως πρωταθλήτρια δικαιούται πολύ μικρότερο χρόνο εξέλιξης σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Όπως ήταν φυσικό για τις δηλώσεις Χάμιλτον ερωτήθηκε και ο Μαξ Φερστάπεν. Η απάντησή του ήταν η εξής: «Δεν μιλούσαμε για κάτι τέτοιο όταν εκείνος (σ.σ. ο Χάμιλτον) κέρδιζε οπότε δε νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε και τώρα. Η ζωή είναι άδικη επίσης, όχι μόνο η F1. Πολλά πράγματα στη ζωή είναι άδικα, οπότε απλά κανείς πρέπει να τα αποδέχεται» απάντησε ο πρωταθλητής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Έχουν «κολλήσει» οι συζητήσεις με Χάμιλτον;
Red Bull: Supermax εναντίον… Yukinator! (+video)
F1 GP Αυστρίας: Προεπισκόπηση