Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Θα υπάρξει μάχη; (+video)

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αυστρίας: Θα υπάρξει μάχη; (+video)

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Θα υπάρξει μάχη; (+video)

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να προβληματίσει τον Φερστάπεν στην χθεσινή μάχη της pole. Είναι αυτό ένα σημάδι ανάκαμψης για την Ferrari;

Advertisement
Advertisement

Εν πολλοίς οι χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές θύμισαν το πρώτο μισό της περσινής σεζόν. Όταν, δηλαδή, οι Φερστάπεν και Λεκλέρ μάχονταν οριακά για τις pole και τις νίκες.

Θα ήταν ίσως παρακινδυνευμένο να γράψουμε ότι έχουμε επιστρέψει σε εκείνη την ισορροπία δυνάμεων. Ωστόσο η χθεσινή εμφάνιση των SF-23 σε συνδυασμό με κάποιες ενδείξεις από τον αγώνα του Καναδά, δείχνουν ότι ίσως η Ferrari να έχει κλείσει κατά τι την ψαλίδα από την Red Bull. Τουλάχιστον σε σιρκουί στα οποία η αεροδυναμική αποδοτικότητα δεν είναι κυρίαρχη.

Advertisement
Advertisement

Και όταν γράφουμε Red Bull εννοούμε τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είναι εδώ και 4 αγώνες ο μόνος από τους δύο οδηγούς των πρωταθλητών που μπορεί και εκμεταλλεύεται το δυναμικό του μονοθέσιου του.

Αντιθέτως, η σεζόν του Σέρχιο Πέρεζ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο Μεξικανός έχει να βρεθεί σε Q3 από τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν. Στο Μονακό ήταν το λάθος του στο Q1, σε Βαρκελώνη και Καναδά λάθη στο Q2 και χθες τα όρια της πίστας που τον κράτησαν εκτός Q3.

Advertisement

Ο Τσέκο χρειάζεται επειγόντως μία μεγάλη εμφάνιση. Βλέπετε εδώ και αρκετούς αγώνες κανείς δεν μιλάει πια για το αν θα μπορέσει να παλέψει για το πρωτάθλημα. Αυτό, έτσι κι αλλιώς, ήταν ακόμη και μετά το Μπακού ένα μάλλον απίθανο σενάριο. Ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι για το κατά πόσον η Red Bull θα πρέπει να τον διατηρήσει και του χρόνου. Η οργή του Χόρνερ για τον τέταρτο συνεχόμενο αποκλεισμό του από Q3 είναι δηλωτική του κλίματος που επικρατεί στην Red Bull για τον Πέρεζ.

Εκτός ορίων

Advertisement

Το μεγάλο χθεσινό θέμα συζήτησης ήταν η παραβίαση των ορίων της πίστας στις στροφές 9 και 10. Πολλοί οδηγοί εκφράστηκαν δυσμενώς για την υπερβολική… τυπολατρία των αγωνοδικών. Ωστόσο πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία σωστή προσέγγιση ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις.

Φυσικά, λόγω της χάραξης της πίστας, ο σύντομος γύρος του Red Bull Ring καθίσταται σαφώς πιο δύσκολος έτσι. Μπορεί να μην υπάρχουν οι μπαριέρες του Μονακό. Ωστόσο καθώς οι οδηγοί βγαίνουν flat-out από την τελευταία στροφή πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Advertisement

Σαράντα επτά γύροι ακυρώθηκαν στη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών. Και μόνο δύο οδηγοί έβγαλαν την διαδικασία χωρίς να χάσουν κανέναν χρόνο τους. Ο ένας ήταν ο Λόγκαν Σάρτζεντ και ο άλλος ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος οδήγησε καταπληκτικά χθες και ήταν ο μόνος που βρέθηκε κοντά στον ρυθμό του Φερστάπεν. Τα 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου χάθηκαν για τον Σαρλ κυρίως στον τρίτο τομέα της πίστας. Το μεγάλο ερώτημα είναι το κατά πόσον η Ferrari θα έχει και την διάρκεια που απαιτείται στον αγώνα της Κυριακής.

Πέρσι ο Λεκλέρ είχε κερδίσει εκεί χάρη στην καλύτερη διαχείριση των ελαστικών από την F1-75. Θα μπορέσει να επαναλάβει, άραγε, το περσινό του κατόρθωμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστρίας: Προεπισκόπηση
Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!
F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν οριακά την pole!