Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Έχουν «κολλήσει» οι συζητήσεις με Χάμιλτον;

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Έχουν «κολλήσει» οι συζητήσεις με Χάμιλτον;

FORMULA 1

Mercedes: Έχουν «κολλήσει» οι συζητήσεις με Χάμιλτον;

FORMULA 1

Το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας των Χάμιλτον και Mercedes παραμένει στο προσκήνιο. Και κατά τον βρετανικό τύπο η υπογραφή νέου συμβολαίου δεν είναι απλώς θέμα χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Στην αρχή της σεζόν τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Τότο Βολφ δήλωναν σίγουροι για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Καθώς το τρέχον συμβόλαιο του Βρετανού λήγει στο τέλος αυτής της χρονιάς, οι δύο πλευρές ήθελαν να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν με αυτήν την εκκρεμότητα. Ο Βολφ, μάλιστα, ήταν τόσο αισιόδοξος αρχικά ώστε διατυμπάνιζε πώς το ντιλ ήταν απλώς θέμα χρόνου.  «Θα πιούμε έναν καφέ και μέσα σε μισή ώρα θα έχουμε λύσει το θέμα» δήλωνε ο επικεφαλής της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν, όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου ο Χάμιλτον φέρεται να επιθυμεί πενταετές (!) συμβόλαιο με την Mercedes. Σε αυτό, ο Βρετανός θέλει το μπόνους κατάκτησης τίτλου (περί τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος) να ενταχθεί στην εγγυημένη αμοιβή του.

Με το παρόν συμβόλαιό του ο Χάμιλτον έχει εγγυημένα 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός του grid μετά τον Μαξ Φερστάπεν. Επιπλέον ο Χάμιλτον επιθυμεί και 10ετή ρόλο brand ambassador στην Mercedes, με το αζημίωτο φυσικά.

Advertisement

Αντιθέτως η Mercedes προσφέρει στον Χάμιλτον μονοετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης ενός ακόμη έτους. Για την ώρα υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Προφανώς οι απαιτήσεις του Χάμιλτον καταδεικνύουν δύο πράγματα. Από τη μία ότι θέλει να εξασφαλίσει τον εαυτό του χρονικά σε περίπτωση που η Mercedes δεν του δώσει άμεσα ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Επιπλέον θέλει και να γίνει ξανά ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός του grid. Θα το δεχθεί αυτό η Mercedes;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Θα ξεπεράσει προβλήματα και εσωτερικό ανταγωνισμό στην Μελβούρνη;
Mercedes: Το μεγάλο στοίχημα του Μονακό
Χάμιλτον: Οι γυναίκες της ζωής του