Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε το κράνος του Λεκλέρ

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε το κράνος του Λεκλέρ

ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε το κράνος του Λεκλέρ

ΝΕΑ

Η δημοπρασία του κράνους του Σάρλ Λεκλέρ της Ferrari έσπασε όλα τα ρεκόρ πώλησης αγωνιστικού κράνους.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 πριν από περίπου έναν μήνα, ο Σαρλ Λεκλέρ αποφάσισε να δωρίσει το αγωνιστικό του κράνος για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Γάλλος πιλότος της Ferrari θέλησε να προσφέρει και εκείνος βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία και αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία το αγωνιστικό του κράνος μέσω του Οίκου RM Sotheby.

Οι άνθρωποι της RM Sotheby περίμεναν το κράνος του Γάλλου πιλότου να πιάσει ένα σημαντικό ποσό, αλλά η τελική τιμή πώλησης άφησε άναυδους ακόμα και τους ίδιους. Το κράνος του Λεκλέρ κατάφερε να αγγίξει τις 307.152 ευρώ (!) και να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης αγωνιστικού κράνους.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε το κράνος του Άιρτον Σένα από τη σεζόν 1990 της Formula 1 που είχε ξεπεράσει τις 162.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κράνος του οδηγού της Ferrari έπιασε σχεδόν διπλάσια τιμή από εκείνη του κράνους του Σένα.

Advertisement

Εκτός από το κράνος του, ο Λεκλέρ δώρισε και την αγωνιστική του φόρμα, τα γάντια και τις μπότες του οι οποίες πρόσθεσαν ακόμα 112.000 ευρώ στο ποσό που συγκεντρώθηκε. Το τελικό ποσό από τον εξοπλισμό του Λεκλέρ έφτασε περίπου τις 420.000 ευρώ και θα διατεθούν στους πληγέντες των πλημμυρών στην περιοχή Εμίλια Ρομάνα της Ιταλίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συλλεκτική Ferrari 250GT Boano του 1956 πωλείται
Υπάρχει πιθανότητα η Ferrari να εξαγοράσει άλλη εταιρεία;
Ferrari WEC: Το come back στους αγώνες αντοχής