Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Χωρίς γαλλικό GP η F1 το 2023!

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Χωρίς γαλλικό GP η F1 το 2023!

FORMULA 1

Επίσημο: Χωρίς γαλλικό GP η F1 το 2023!

FORMULA 1

Ο Stefano Domenicali με σημερινές του δηλώσεις έκανε γνωστό ότι το γαλλικό Grand Prix δεν θα βρίσκεται στο καλεντάρι του 2023. Ερωτηματικά και για την Νότια Αφρική.

Advertisement
Advertisement

Το Grand Prix Γαλλίας -ο πρώτος αγώνας που έφερε ποτέ τον τίτλο Grand Prix- “δεν θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του 2023” όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο CEO της F1. Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη έπειτα από τα όσα είχαν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες.

Το Paul Ricard φαινόταν ως η πιο “σίγουρη” πίστα για να χάσει τη θέση της. Υπήρχε μία σειρά λόγων για αυτό. Αρχικά ήταν το χαμηλό τέλος που πλήρωνε στην F1 για την διεξαγωγή του αγώνα, σημαντικά χαμηλότερο από ότι διατίθενται να πληρώσουν οι νέες χώρες που ερίζουν για μια θέση. Έπειτα ήταν τα αρκετά οργανωτικά προβλήματα που είχαν προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Οι διοργανωτές του γαλλικού αγώνα δεσμεύονται ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το GP της Γαλλίας μελλοντικά στο πρόγραμμα. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι θα επικεντρωθούν στο να εντάξουν τον αγώνα “σε σύστημα εκ περιτροπής”. Δηλαδή να εναλλάσσουν το γαλλικό GP με κάποιον άλλον -μάλλον ευρωπαϊκό- αγώνα χρόνο παρά χρόνο.

Επιπλέον, εξελίξεις έχουμε και στο θέμα του GP στη Νότια Αφρική. Αυτό φαίνεται ότι τελικά δεν θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ο Domenicali είχε συναντηθεί τον Ιούνιο με τους εκπροσώπους του Kyalami, όμως, έγινε γνωστό ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το 2023.

Advertisement

Η εξέλιξη αυτή ευνοεί, λογικά, την παραμονή του βελγικού Grand Prix στο καλεντάρι. Υπενθυμίζουμε ότι και το GP του Μονακό για το 2023 βρίσκεται ακόμη “στον αέρα”. Το οριστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς θα ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Εξαγοράζει το 75% της Sauber!
Ricciardo: Κοινή συναινέσει διαζύγιο με την McLaren (+video)
Domenicali: Όχι σε 11η ομάδα – Το Spa ίσως παραμείνει

Advertisement