Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Audi μπαίνει στην F1 μέσω Sauber

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi μπαίνει στην F1 μέσω Sauber

FORMULA 1

Η Audi μπαίνει στην F1 μέσω Sauber

FORMULA 1

Επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν την Audi να εξαγοράζει το 75% της Sauber F1 και να μπαίνει από το 2026 στην Formula 1. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα εντός της εβδομάδας.

Advertisement
Advertisement


Και τελικά ενώ όλοι περίμεναν την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των Red Bull και Porsche
, η δεύτερη εταιρία του VW Group που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την F1 εξέπληξε τους πάντες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την Γερμανία, οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει σε όλα.

Η επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με το site Motorsport-Total.com, αναμένεται εντός της εβδομάδας. Τα σασί θα εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Sauber που βρίσκονται στο Hinwil της Ελβετίας. Οι μονάδες ισχύος θα κατασκευάζονται στο Neuburg της Γερμανίας, σε εγκαταστάσεις της Audi.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι ενδιαφέρον για την -πλήρη- εξαγορά της Sauber F1 είχε εκδηλώσει πρόσφατα και η Andretti Global. Όμως, η συμφωνία είχε ναυαγήσει. Φαίνεται ότι η Audi ήταν διατεθειμένη να πληρώσει περισσότερα από ότι η Andretti αλλά και να αφήσει το 25% των μετοχών στον τωρινό ιδιοκτήτη της ομάδας, Finn Rausing. Ρόλο μεσάζοντα στην συγκεκριμένη συμφωνία φαίνεται να έχει παίξει ο πρώην οδηγός F1 Gerhard Berger.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχτεί η συνεργασία της Sauber με την Alfa Romeo υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Υπενθυμίζουμε ότι η ελβετική ομάδα έχει ανανεώσει με την Alfa για το 2023. Όλα, όμως, παραμένουν ανοιχτά μέχρι και το 2026 οπότε η Audi θα συμμετάσχει με δική της μονάδα ισχύος στο πρωτάθλημα. Λεπτομέρειες για την παραπάνω συμφωνία αναμένονται μέσα στις προσεχείς ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eau Rouge: Η στροφή των στροφών! (+video)
De la Rosa: Ο Verstappen μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών!
Michael Schumacher: Ποια είναι η αλήθεια;