Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επιστρέφει η Νότια Αφρική στο πρόγραμμα;

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Επιστρέφει η Νότια Αφρική στο πρόγραμμα;

FORMULA 1

F1: Επιστρέφει η Νότια Αφρική στο πρόγραμμα;

FORMULA 1

Εντείνεται η φημολογία σχετικά με την επιστροφή του GP Νότιας Αφρικής στο πρόγραμμα της F1. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αγώνα το 2024 στο ανανεωμένο σικρουί του Kyalami. Θα αποκτήσει η Αφρικανική ήπειρος και πάλι αγώνα;

Advertisement
Advertisement

Ήταν γνωστό πως η Liberty επιθυμούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 να δικαιολογεί πλήρως τον “παγκόσμιο” χαρακτήρα του. Μέχρι πρόσφατα η αρχή του σπορ είχε καταφέρει να έχει αγώνες σε κάθε ήπειρο του πλανήτη. Όχι, όμως, στην Αφρική.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η F1 είχε για χρόνια στο καλεντάρι το GP Νότιας Αφρικής. Ο πρώτος αγώνας είχε διεξαχθεί το 1962 στην πίστα του πρίγκιπα Γεωργίου ενώ από το 1967 έως και το 1985 στο γνωστό σιρκουί του Kyalami. Τελευταίοι αγώνες που διεξήχθησαν εκεί ήταν το 1992 και 1993.

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 είναι βέβαιο πώς θα επεκτείνει το αγωνιστικό πρόγραμμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως έχουν δηλώσει όλοι οι ιθύνοντες -αλλά και αρκετοί οδηγοί- ένα αγώνας στην Αφρική δεν πρέπει να λείπει από αυτό. Μεγάλος υποστηρικτής ενός αφρικανικού αγώνα είναι ο Lewis Hamilton. “Τρέχουμε παντού στον κόσμο, δεν βλέπω γιατί να μην τρέξουμε και στην Αφρική” έχει δηλώσει στο παρελθόν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, βέβαια, θα πρέπει η πίστα να αναβαθμίσει την άδεια από την FIA σε πρώτης κατηγορίας. Αυτό, όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Η πίστα έχει αγοραστεί από την Porsche το 2014 και έχει ήδη ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως να χάσει τα βασικά στοιχεία της αρχικής της χάραξης.

Advertisement

Με την F1 να κάνει πράξη της επέκτασή της σε νέες περιοχές και την Porsche να έχει αποφασίσει την είσοδό της στο σπορ από το 2026, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία. Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν το Kyalami να επιστρέφει από το 2024. Θα επιβεβαιωθούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1 – Liberty: O Αμερικάνικος τρόπος
F1: Viva Las Vegas!
Formula 1: Σεζόν με 30 αγώνες;

Advertisement