Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

8 υβριδικά υπέρ-αυτοκίνητα με εκρηκτικές επιδόσεις

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

8 υβριδικά υπέρ-αυτοκίνητα με εκρηκτικές επιδόσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

8 υβριδικά υπέρ-αυτοκίνητα με εκρηκτικές επιδόσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Υπάρχουν πολλά περισσότερα, αλλά επιλέξαμε κάποια από τα υβριδικά hypercar που μας έχουν πάρει το μυαλό.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει να το παραδεχτούμε! Τα περισσότερα υβριδικά μοντέλα που συναντάμε στον δρόμο είναι πολύ συντηρητικά τόσο ως προς την εμφάνισή τους όσο και στις επιδόσεις τους. Ωστόσο, η υβριδική τεχνολογία μπορεί να χαρίσει μεγάλες… συγκινήσεις και μάλιστα εάν συνδυάζεται με μια όμορφη “συσκευασία”, τότε το σύνολο είναι εξαιρετικό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από τα super αυτοκίνητα που συνδυάζουν εκπληκτική εμφάνιση και υβριδική “ψυχή”.

Lamborghini Sian
H ιταλική φίρμα αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 το πρώτο μοντέλο παραγωγής με υβριδικό σύνολο. Η Lamborghini Sian πατά στην ίδια πλατφόρμα με την Aventador και υιοθετεί τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων. Ωστόσο, αυτό που είναι καινοτόμο για τη Sián είναι ότι συνδυάζει τον V12 με έναν ηλεκτροκινητήρα 48-volt 35 ίππων. Η συνδυαστική του απόδοση φτάνει τους 819 ίππους.

Advertisement
Advertisement

McLaren Speedtail
Η Speedtail αποτελεί το πρώτο από την εποχή των P1/P1 GTR υβριδικό μοντέλο για τη McLaren. Οι 1.050 ίπποι είναι αρκετοί για να προσφέρουν απίστευτες επιδόσεις, ενώ αρκεί να αναφέρουμε ότι το 0-300 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 12,8 sec.

Ferrari SF90 Stradale
H υβριδική Ferrari SF90 Stradale αποδίδει 986 ίππους και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. Τα πρώτα 100 χλμ. από στάση έρχονται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Porsche 918 Spyder
Η Porsche 918 Spyder δεν βρίσκεται πλέον διαθέσιμη για παραγγελία, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα υβριδικά μοντέλα. Η αξία του αυτοκινήτου έφτανε σχεδόν το 1 εκ. ευρώ, ενώ -αξίζει να σημειωθεί – ότι το υβριδικό σύνολο αποδίδει 887 ίππους.

Advertisement

Aston Martin Valkyrie
Η Aston Martin ενσαρκώνει τις φιλοδοξίες της για το αύριο των hypercars μέσα από την εκπληκτική Valkyrie, την εμπνευσμένη από την F1 ευφυή δημιουργία τού Adrian Newey πού γύρνα την πλάτη σε όλους στους κανόνες.

Advertisement

Koenigsegg Regera
O ιδρυτής της μάρκας χρησιμοποιεί μια ειδική καινοτομία στο υβριδικό μοντέλο του. Αυτή είναι το σύστημα Direct Drive, το οποίο αντικαθιστά το γνωστό κιβώτιο ταχυτήτων. Ζυγίζει 1420 κιλά αλλά προσφέρει 1500+PS από τη συνέργεια ενός Twin-Turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 5.0 lt που προσφέρει τα 1100 εξ αυτών και τριών ηλεκτροκινητήρων.

Honda NSX
Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ιαπωνικά αυτοκίνητα αποτελούσε το NSX. Τελικά αποκαλύφθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Την βάση αποτελεί ένας V6 κινητήρας με διπλό turbo και με -συνολική υβριδική- απόδοση περίπου στα 550 άλογα.

Mercedes-AMG One
Με αναμενόμενη τελική ταχύτητα άνω των 351 km/h, η One βασίζεται σε υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 1.6 λίτρων V6 και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνολικά πάνω από 1.000 ίππους. Ο βενζινοκινητήρας λέγεται ότι περιστρέφεται μέχρι τις 11.000 rpm και χρειάζεται συντήρηση κάθε 50.000 km.