Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακή η Lamborghini Sian στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή η Lamborghini Sian στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Εντυπωσιακή η Lamborghini Sian στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Η πολυπόθητη Lamborghini Sián έκανε επιτέλους το επίσημο ντεμπούτο της μπροστά στο κοινό αφού παρουσιάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη γερμανική πόλη.

Advertisement
Advertisement

 

Πατά στην ίδια πλατφόρμα με την Aventador και υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων. Ωστόσο, αυτό που είναι καινοτόμο για τη Sián είναι ότι συνδυάζει τον V12 με έναν ηλεκτροκινητήρα 48-volt 35 ίππων ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων για να προσφέρει καλύτερη απόκριση αλλά και απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Αντί απλώς να επαναπαυτεί στις δάφνες της, παίρνοντας το 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα από το ράφι του VW Group, η Lamborghini αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το ίδιο πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου, στην πραγματικότητα εξέλιξε ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα που είναι τρεις φορές πιο ισχυρό από μια μπαταρία του ίδιου μεγέθους όπως επίσης και τρεις φορές ελαφρύτερο. Ο ηλεκτροκινητήρας και το συγκεκριμένο σύστημα ζυγίζουν από κοινού 34 κιλά. Η Lamborghini Sián αποδίδει συνολικά 819 ίππους και η εταιρία αναφέρει πως το αυτοκίνητο φτάνει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε λιγότερα από 2,8 δευτερόλεπτα και φτάνει στη μέγιστη ταχύτητα των 350 km/h. Υπό το φως των προβολέων στη Φρανκφούρτη, η Sian αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα ξεχωριστά γεγονότα της εκδήλωσης, όπως δείχνουν και οι εικόνες μας. Το ανοιχτό πράσινο χρώμα μπορεί να είναι λίγο περίεργο και ασυνήθιστο για την ιταλική μάρκα, αλλά οι χρυσές πινελιές από ανθρακονήματα στο εξωτερικό παρέχουν την σωστή αισθητική ισορροπία.