Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Ψαλίδι σε 30.000 θέσεις εργασίας;

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Ψαλίδι σε 30.000 θέσεις εργασίας;

ΝΕΑ

VW: Ψαλίδι σε 30.000 θέσεις εργασίας;

ΝΕΑ

Αιφνίδια αντιστροφή κλίματος για το αφεντικό του ομίλου VW, Herbert Diess, το οποίο φαίνεται πως πρότεινε τη δραστική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού.

Advertisement
Advertisement

Αποδέκτης εγκωμιαστικών σχολίων έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ο επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess. Μεγάλη μερίδα Γερμανών πολιτών αποθέωσε την πρωτοβουλία του να απαιτήσει από τα γερμανικά κόμματα την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, όταν λίγα 24ωρα αργότερα χάρισε χαμόγελα στους εργαζομένους του group στο Βόλφσμπουργκ, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους για προαγωγή της ποδηλασίας.

Πριν λίγες, ώρες, έχει χάσει αρκετούς φίλους, δεδομένου ότι φαίνεται πως πρότεινε τη διενέργεια μαζικών απολύσεων που θα φτάνουν έως και τις 30.000, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου VW.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αφορά αποκλειστικά τις εγχώριες παραγωγικές μονάδες του group, με έναν στους τέσσερις εργαζομένους να φλερτάρει με την εργασιακή ανασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα ηχούν τρομαχτικά στα αυτιά δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων που φαίνεται πως έχουν μείνει έκπληκτοι από τον ιδιαίτερα λαοφιλή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt οι σκέψεις του Diess εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια Διοικητικού Συμβουλίου που διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Herbert Diess

Πρόκειται για μια είδηση που σκάει σαν κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κάποια προειδοποίηση, όπως προσθέτει η εφημερίδα. Άπαντες φαίνεται πως έχουν επικαλεστεί άγνοια, συμπεριλαμβανομένου του συμβουλίου εργασίας, τoυ συνδικαλιστικού σωματείου, του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας και των ιδιοκτητών της Porsche.

Η Handelsblatt επισημαίνει πως οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι για την υλοποίηση της ενεργειακής μετάβασης. Μέλη του ΔΣ του VW Group που μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι η τακτική δραστικής μείωσης του εργατικού δυναμικού δεν είναι άγνωστη στον Diess, ειδικά όταν διεύθυνε τις εγκαταστάσεις της BMW στις αγγλικές πόλεις Μπέρμινχαμ και Οξφορδη.

Advertisement

Ο τελευταίος, μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ΔΣ παρέθεσε ως παράδειγμα προς αποφυγή τα όσα συνέβησαν στο εργοστάσιο του Μπέρμινχαμ, στο οποίο μπήκε λουκέτο, μιας και –όπως ισχυρίστηκε –  δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις του για συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού.

Η VW απασχολεί 200.000 εργαζομένους παγκοσμίως, με 120.000 από αυτούς να εργάζονται στη Γερμανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW στην F1 με αρωγό τη Mercedes;
Η VW θα ξεπεράσει την Tesla στα ηλεκτρικά
VW: Ετοιμάζει σκληροπυρηνικό SUV;

 

Advertisement