Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Ετοιμάζει σκληροπυρηνικό SUV;

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Ετοιμάζει σκληροπυρηνικό SUV;

ΝΕΑ

VW: Ετοιμάζει σκληροπυρηνικό SUV;

ΝΕΑ

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η VW ενδέχεται να αναβιώσει μια από τις πιο θρυλικές ονομασίες στην ιστορία των off-road οχημάτων. To Scout!

Advertisement
Advertisement

Σάλπισμα «πολέμου» από τη VW, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό περιπετειώδες όχημα που θα βάζει στο στόχαστρο τα Jeep Wrangler και Ford Bronco.

Μάλιστα, το διαφαινόμενο μοντέλο δεν θα φέρει μια «φρέσκια» ονομασία, αλλά θα αποτελεί τη σύγχρονη αναβίωση του International Harvester Scout, ενός από τα πιο εμβληματικά αμερικανικά που σταδιοδρόμησε εμπορικά μεταξύ 1961-1980 και αγαπήθηκε όσο λίγα.

Οι σκέψεις της μάρκας γνωστοποιήθηκαν δια στόματος του COO, του ομίλου VW Αμερικής, Johan De Nysschen, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου, παρουσία του δημοσιογραφικού Μέσου Motor Trend.

Advertisement
Advertisement

Όπως επισήμανε ο Nysschen, η VW κατέχει τα δικαιώματα του ονόματος “Scout”, μέσω της Traton, μιας θυγατρικής του ομίλου VW, η οποία ελέγχει τις εταιρείες Man, Scania και Navistar.

Η Navistar είναι αυτή που διατηρεί τα δικαιώματα της ονομασίας από το 1986, όταν και δημιουργήθηκε μετά τη χρεοκοπία της International Harvester. Η τελευταία ήταν εταιρεία κατασκευής τρακτέρ και φορτηγών, την ίδια ώρα που παρήγαγε και το Scout.

Advertisement

Μετά, λοιπόν, την απόκτηση της Navistar από την Traton, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου έναντι 3,7 δισ. δολαρίων, η VW έγινε αυτόματα ο δικαιούχος της ονομασίας “Scout” και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει χρήση της για οποιοδήποτε μελλοντικό μοντέλο.

Όπως προσθέτει το ειδησεογραφικό Μέσο Motor Trend, το όνομα “Scout” ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την ονοματοδοσία μιας αυθύπαρκτης μάρκας, με διαφορετικό εμπορικό σήμα από αυτό της VW.

Advertisement

Ο COO της VW, De Nysschen, θέλει να κεφαλαιοποιήσει τη βαριά κληρονομιά του Scout, κάτι που θα ήταν αν η ονομασία συνοδευόταν από το έμβλημα της γερμανικής εταιρείας.

Εφόσον ωρίμαζαν οι σκέψεις για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού εκτός δρόμου όχημα, αυτό ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε μια εκτενώς τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MEB που είναι συμβατή τόσο με δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, και στη θεωρία θα μπορούσε να ενσωματώσει off-road αρχιτεκτονικές ανάρτησης και τετραγωνισμένα (boxy) αμαξώματα.

Άλλα σενάρια θέλουν το Scout να βασίζεται στην αρχιτεκτονική MQB που χρησιμοποιεί το Atlas, ή ακόμα και την πλατφόρμα του Ford Ranger, πάνω στην οποία θα βασίζεται το νέο Amarok.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Εξελιγμένα συστήματα άνεσης για ένα σύγχρονο lifestyle
IAA 2021: Τα σημαντικότερα μοντέλα με μια ματιά!
Από το 2025 το αυτόνομο VW ID. Buzz στους δρόμους