Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ηγέτης της VW προτιμά τα ποδήλατα από τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο ηγέτης της VW προτιμά τα ποδήλατα από τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ο ηγέτης της VW προτιμά τα ποδήλατα από τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η εταιρεία προχωρά σε τεράστιες επενδύσεις για την εξέλιξη των ηλεκτρικών, αλλά ο Diess δηλώνει οπαδός της ποδηλασίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά την υποβολή αυστηρών προτάσεων με αποδέκτες τα γερμανικά κόμματα για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου VW, Herbert Diess, απασχολεί ξανά τα φώτα της δημοσιότητας.

Διότι, μολονότι η εταιρεία του επενδύει τεράστια ποσά για εργοστάσια κατασκευής μπαταριών και εξελίσσει μαζικά ηλεκτρικά μοντέλα, αυτός προβάλλει υπέρμαχος ενός εναλλακτικού τρόπου μετακινήσεων.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter o Diess αποθέωσε τα ποδήλατα, καλώντας έμμεσα τους ακολούθους του να υιοθετήσουν την αγαπημένη του συνήθεια. Επισήμανε, μάλιστα, πως η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός της πόλης δεν πρέπει να υπονομεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν τα ποδήλατα.

«Η ποδηλασία είναι διασκεδαστική, ωφέλιμη για την υγεία και καλή για το περιβάλλον. Στα κέντρα των μεγαλουπόλεων, το αυτοκίνητο –  συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους- θα είναι αποδεκτό στο μέλλον μόνο εφόσον αφήνει αρκετό χώρο για το ποδήλατο», αναφέρει ο Diess μέσω tweet.

Advertisement

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι με την ανάρτηση του ισχυρού άνδρα της VW, ρωτώντας τον: «Τι θέλεις να πουλήσεις; Αυτοκίνητο ή ποδήλατο;». Από την άλλη, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα χρηστών που τον αποθέωσε για τις οικολογικές του ευαισθησίες.

Σημειωτέον ότι το Tweet του CEO της VW αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχολίου στο Linkedin αναφορικά με ένα πιλοτικό πρότζεκτ που διενεργεί η μάρκα από κοινού με τους εργαζομένους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Wolfsburg.

Advertisement

Μετά από παραινέσεις των εργαζομένων, η εταιρεία ενθαρρύνει την προσέλευση των τελευταίων στις εγκαταστάσεις της με ποδήλατα. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται η πρόσβαση 500 εργαζομένων, και στόχος της μάρκας είναι να επεκτείνει περαιτέρω τον συγκεκριμένο αριθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW στην F1 με αρωγό τη Mercedes;
Η VW θα ξεπεράσει την Tesla στα ηλεκτρικά
VW: Ετοιμάζει σκληροπυρηνικό SUV;

Advertisement