Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρομακτικό δυστύχημα στην πίστα Nardo

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρομακτικό δυστύχημα στην πίστα Nardo

ΝΕΑ

Τρομακτικό δυστύχημα στην πίστα Nardo

ΝΕΑ

Ένας αναβάτης που είχε αναλάβει την εξέλιξη της Ducati Panigale έχασε τη ζωή του στη γνωστή και απαιτητική πίστα δοκιμών Nardo η οποία βρίσκεται στη νότια Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη ενός καινούργιου αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ενέχει πάντα τον κίνδυνο ατυχήματος. Δυστυχώς, αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό, ένας αναβάτης-δοκιμαστής της Ducati σκοτώθηκε κατά της διαδικασία πραγματοποίησης δοκιμών εξέλιξης της Panigale στην πίστα Nardo έπειτα από σύγκρουση με μια Porsche Panamera η οποία επίσης κινούνταν εντός αυτής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 36χρονος αναβάτης είχε αναπτύξει ταχύτατα τουλάχιστον 200 χλμ./ώρα όταν συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχθεί πάνω από αυτό και να πέσει με σφοδρότητα στο έδαφος, πολλά μέτρα εμπρός.

Advertisement
Advertisement

Από την πρόσκρουση πήρε φωτιά η μοτοσυκλέτα, ενώ τραυματίστηκε και ο οδηγός της Panamera. Η Τροχαία και η Εισαγγελία της πόλης Λέτσε έχουν αναλάβει τη διενέργεια έρευνας για το συμβάν.

Η Porsche απέκτησε την Pista di Nardò το 2012 και ξεκίνησε διαδικασία ανανέωσης των εγκαταστάσεών της η οποία ολοκληρώθηκε το 2019. Σε αυτή υπάρχει η γνωστή κυκλική πίστα μήκους 12,6 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχουν και άλλες οι οποίες έχουν διαφορετική χάραξη και προορίζονται για την εξέλιξη καινούργιων μοντέλων, αλλά και ελαστικών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η διάσημη πίστα του Nardo στις έρευνες για αυτόνομη οδήγηση
Ανάρπαστες οι Ducati των πρωταθλητών (+video)
Porsche 911 S/T vs Porsche 901: Χάσμα 60 ετών

 

Advertisement