Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Nissan είχε αγοράσει μία… Porsche;

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Nissan είχε αγοράσει μία… Porsche;

ΝΕΑ

Γιατί η Nissan είχε αγοράσει μία… Porsche;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα στην ιστορία, η Porsche 959 βρέθηκε κάποια στιγμή στην ιστορία της στην κατοχή της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 959 έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της αυτοκίνησης, αποτελώντας την κορύφωση της τεχνολογίας στο διάστημα που υπήρξε στην παραγωγή.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας έχει πίσω του μία πολύ ενδιαφέρουσα πορεία.

Αρχικά αποκτήθηκε από τη Nissan Motor Company για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης. Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 022 χρησιμοποιήθηκε από τους μηχανικούς της εταιρίας για να μελετήσουν την εφαρμογή της τετρακίνησης από τους Γερμανούς.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη θητεία του στη Nissan, το 959 βρέθηκε στα εξειδικευμένα χέρια του Canepa, ενός γνωστού ειδικού στην αποκατάσταση τέτοιων σπάνιων αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών και περισσότερων από 4.000 ωρών επίπονης εργασίας, ο Canepa έδωσε νέα πνοή στο εμβληματικό supercar.

Κάθε λεπτομέρεια, από τα μπουλόνια μέχρι το χρώμα, πέρασαν από σχολαστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα ένα εκπληκτικό φινίρισμα Oak Green που αποπνέει κομψότητα και στιλ.

Advertisement

Αλλά η μεταμόρφωση δεν σταμάτησε εκεί. Κάτω από το κομψό εξωτερικό του κρύβεται μια σειρά από βελτιώσεις.

Advertisement

Αναβαθμισμένα φρένα, νέες ζάντες και ένας βελτιωμένος εξακύλινδρος κινητήρας 2,8 λίτρων με διπλό turbo με ανεβασμένη ισχύ πάνω από τους 800 ίππους και απίστευτες επιδόσεις με το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα.

Η εκπληκτική αυτή 959 βγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή της να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3,25 και 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την διαδικασία μπορείτε να συνδεθείτε εδώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές Porsche στον κόσμο
Αυτή η Porsche 959 αξίζει χρυσάφι
Στα χέρια μας 5 από τις καλύτερες Porsche της ιστορίας