Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η διάσημη πίστα του Nardo στις έρευνες για αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η διάσημη πίστα του Nardo στις έρευνες για αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Η διάσημη πίστα του Nardo στις έρευνες για αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Το Nardo Technical Center θα γίνει η νέα «Silicon Valley» της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Το Nardo Technical Center της Porsche οι περισσότεροι θα το έχετε ακουστά για την περίφημη πίστα δοκιμών που διαθέτει με μήκος 12,6 χιλιομέτρων. Στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη βόρεια Ιταλία η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της προσθέτοντας νέα προγράμματα έρευνας σε τεχνολογίες.

Η Porsche λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα στις εγκαταστάσεις του Nardo το οποίο θα ασχοληθεί με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και με συστήματα επικοινωνίας V2V (vehicle-to-vehicle) και V2Χ (vehicle-to-infrastructure).

Το τμήμα λογισμικού θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Λέτσε και θα πλαισιωθεί από ταλαντούχους προγραμματιστές και θα αποτελέσει έναν κεντρικό βρόγχο τεχνολογίας για την εξέλιξη του τμήματος Porsche Engineering. Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο της ανακοίνωσης είναι η εξέλιξη συστημάτων «υψηλής αυτοματοποίησης», κάτι που παραπέμπει σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε η έρευνα και η εξέλιξη στις τεχνολογίες επικοινωνίας V2V και V2X θα βοηθήσει να ανέβει το επίπεδο ασφάλειας της αυτόνομης οδήγησης. Το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει με άλλα οχήματα και σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να μην στηρίζεται μόνο στους αισθητήρες και τα ραντάρ που διαθέτει. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική τη χρήση αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Porsche Macan EV και η θάλασσα (+ video)
Η Porsche αντέγραψε το ελληνικό Chaos!
Porsche: To «Festival of Dreams» προκάλεσε μεγάλες συγκινήσεις