Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche Panamera με δύο νέες PHEV εκδόσεις

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche Panamera με δύο νέες PHEV εκδόσεις

ΝΕΑ

Η Porsche Panamera με δύο νέες PHEV εκδόσεις

ΝΕΑ

H Porsche ανακοίνωσε τη δημιουργία και διάθεση στην αγορά της Panamera 4 E-Hybrid και Panamera 4S E-Hybrid οι οποίες έχουν πιο αποδοτικό plug-in υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη γενιά της Porsche Panamera εμπλουτίστηκε σε ό,τι αφορά στις διαθέσιμες εκδόσεις της. Πλέον το Grand Tourer μοντέλο της εταιρείας διατίθεται και σε δύο νέες εκδοχές με βελτιωμένο σύστημα Plug-in Hybrid.

Πρόκειται για τις Panamera 4 EHybrid και Panamera 4S EHybrid, αντίστοιχα. Βάσει όσων ανακοινώνει η Porsche, στην πρώτη η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 470 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 650 Nm.

Συγκεκριμένα, ο biturbo V6 κινητήρας των 2,9 λίτρων αποδίδει 304 ίππους και ο καινούργιος ηλεκτροκινητήρας 190 ίππους και ροπή 450 Nm.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η Panamera 4 E-Hybrid μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη για μια απόσταση 96 χλμ. (κατά «WLTP»). Επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην Panamera 4S EHybrid, η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση του Plug-in Hybrid συστήματος είναι 544 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 750 Nm. Σε αυτή την εκδοχή, ο κινητήρας αποδίδει 353 ίππους.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Porsche η Panamera 4S E-Hybrid επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.

Όλες οι καινούργιες Panamera με σύστημα Plug-in Hybrid έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 25,9 kWh και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW. Επίσης, διατίθενται με την ανάρτηση «Porsche Active Suspension Management» («PASM») στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά την ενεργητική ανάρτηση «Porsche Active Ride».

Advertisement

Οι παραγγελίες για τις νέες Panamera 4 E-Hybrid και Panamera 4S E-Hybrid έχουν ξεκινήσει ήδη για τη ευρωπαϊκή αγορά αλλά τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως έγινε γνωστό από την Porsche.

Για το λανσάρισμά τους η εταιρεία τις εφοδιάζει στον βασικό εξοπλισμό τους με συστήματα όπως υποβοήθησης στάθμευσης («ParkAssist»), ψυχόμενη θήκη για μικροαντικείμενα και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone ισχύος 15 kW.

Advertisement

Προαιρετικά, διατίθενται με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, συστήματα «Remote ParkAssist» και «Active Lane Keeping», οθόνη εμπρός από τον συνοδηγό κ.λπ.

Τέλος, η τιμή της Panamera 4 E-Hybrid στη Γερμανία ξεκινά από τα 123.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και της Panamera 4S E-Hybrid από τα 138.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο σημαντικό ορόσημο έφτασε η Porsche στο εργοστάσιο της Λειψίας
Αυτή η Porsche Panamera έχει πινελιές από καθαρό χρυσό
Αγοράζεις σπίτι και παίρνεις δώρο μία Porsche! (+video)