Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα Βuggies των ’60s επιστρέφουν, αλλά…

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tα Βuggies των ’60s επιστρέφουν, αλλά…

ΝΕΑ

Tα Βuggies των ’60s επιστρέφουν, αλλά…

ΝΕΑ

…, όπως φαντάζεστε. ως ηλεκτρικά, ακολουθώντας την αισθητική του κλασικού buggy Meyers Manx.

Advertisement
Advertisement

Ο αείμνηστος Bruce Meyers ήταν ένας δραστήριος νέος στη δεκαετία του 1960. Η αγάπη του για τη θάλασσα τον έκανε να ασχοληθεί με τη ναυπήγηση σκαφών και με το σερφ.

Για να μπορεί να απολαμβάνει το τελευταίο, κατασκεύασε ένα όχημα που βασίστηκε στο Volkswagen Beetle ώστε να μετακινείται στις αμμώδεις παραλίες, το οποίο προσδιορίστηκε με τη ονομασία «buggy». Ένα από τα θρυλικότερα οχήματα στις ΗΠΑ είχε δημιουργηθεί…

Πρόσφατα, τα στελέχη της Trousdale Ventures, η οποία εξαγόρασε την εταιρεία τού Meyers το 2020, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την τεχνολογικά σύγχρονη εκδοχή του κλασικού buggy οχήματος. Το Meyers Manx 2.0, όπως ονομάζεται, είναι ηλεκτροκίνητο και θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τις μπαταρίες του. Τόσο με ενεργειακή χωρητικότητα 20 kWh όσο και με 40 kWh.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, στην πρώτη περίπτωση, το βάρος το καινούργιου οχήματος είναι 680 κιλά και στη δεύτερη 748 κιλά. Με τις μπαταρίες των 40 κιλοβατωρών θα έχει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 205 ίππων και μέγιστης ροπής 325 Nm και θα επιταχύνεται από τα 0-60 μίλια/ώρα (σημ.: 0-96 χλμ./ώρα) σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι και το καινούργιο buggy έχει κάποια σχέση με τη Volkswagen. Πώς; Ο Freeman Thomas, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trousdale Ventures είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε το πρώτο Audi TT, όταν εργαζόταν στον γερμανικό Όμιλο.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, εντός του 2023 το Meyers Manx 2.0 θα διατεθεί αρχικά μόνο σε 50 άτομα τα οποία θα το χρησιμοποιούν καθημερινά με σκοπό να συγκεντρωθούν πληροφορίες και δεδομένα τα οποία θα αξιολογηθούν για να βελτιωθεί το όχημα.

Το σύγχρονο μοντέλο μοιάζει πολύ στο αρχικό buggy, ωστόσο μόνο οι βάσεις των εμπρός φώτων είναι ίδιες. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα του οχήματος διαφέρουν κατασκευαστικά και είναι προσαρμοσμένα στα δεδομένα της εποχής μας. Για παράδειγμα, το πλαίσιό του είναι μονοκόκ και αποτελείται από αλουμίνιο για να αποφεύγεται η σκουριά που προκαλεί το θαλασσινό νερό ή η μακρόχρονη παραμονή του σε μέρος με υψηλή υγρασία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε στην Ελλάδα το Tazzari Zero 4 buggy
Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video)
008 Baja Dakar Buggy: το εκρηκτικό buggy της SCG