Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

008 Baja Dakar Buggy: το εκρηκτικό buggy της SCG

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

008 Baja Dakar Buggy: το εκρηκτικό buggy της SCG

ΝΕΑ

008 Baja Dakar Buggy: το εκρηκτικό buggy της SCG

ΝΕΑ

Η πρόθεση της Scuderia Cameron Glickenhaus να κατασκευάσει ένα buggy υψηλών επιδόσεων φαίνεται πως υπάρχει ακόμα και μάλιστα έχει ωριμάσει καθώς η εταιρία παρουσίασε μια νέα σειρά ψηφιακών απεικονίσεων του εκτός δρόμου οχήματος που οραματίζεται.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες με την ψηφιακή απεικόνιση του buggy που όλα δείχνουν πως θα κατασκευάσει η Scuderia Cameron Glickenhaus ανέβηκαν στο λογαριασμό της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας μάλιστα πως η ονομασία του θα είναι 008 Baja Dakar Buggy.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος κάνει ξεκάθαρο πως η SCG έχει σαν στόχο την δημιουργία ενός buggy με τέτοιες δυνατότητες που θα του επιτρέψουν την συμμετοχή και γιατί όχι την διάκριση σε αγώνες αντοχής εκτός δρόμου. Σε σχέση με τα αρχικά σχέδια που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα πριν από περίπου ένα χρόνο, μαζί με την ανακοίνωση της ιδέας της SCG, φαίνεται πως η προσέγγιση έχει ωριμάσει όπως άλλωστε και η εμφάνιση. Υπάρχει μια πιο λογική τοποθέτηση λειτουργικών στοιχείων όπως τα φώτα και οι καθρέπτες ενώ έχει αφαιρεθεί η τεράστια πίσω αεροτομή που υπήρχε στο αρχικό μοντέλο και οι έξτρα τροχοί ανάγκης έχουν μεταφερθεί από την οροφή στο πίσω μέρος.

glickenhaus-baja-buggy

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες σχετικά με το 008 Baja Dakar Buggy είναι ακόμα εξαιρετικά περιορισμένες όμως πέρσι η εταιρία είχε κάνει γνωστό πως πρόθεσή της ήταν η διάθεση του buggy σαν kit car που θα μπορεί να αγοραστεί και να συναρμολογηθεί από τον ιδιοκτήτη του. Μάλιστα η εταιρία έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως στοχεύει στην συμμετοχή της σε διάσημους αγώνες εκτός δρόμου όπως το Baja 1000.

glickenhaus-baja-buggy

Διαβάστε επίσης
Nissan GT-R Nismo προπαραγωγής τραβάει τα βλέμματα σε συνάντηση με supercars (video)
Dodge Charger “σκορπάει τον τρόμο” σε συνάντηση με supercars (video)
«Σκούπα» της αστυνομίας για «κόντρες» με supercars (video)