Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θρυλικό Meyers Manx buggy μπήκε στην πρίζα!

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θρυλικό Meyers Manx buggy μπήκε στην πρίζα!

ΝΕΑ

Το θρυλικό Meyers Manx buggy μπήκε στην πρίζα!

ΝΕΑ

Το εμβληματικό αυτοκίνητο επιστρέφει, μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες, πιστό στην παράδοση, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60, το Meyers Manx χαρακτηρίστηκε από τον ειδικό Τύπο της εποχής, ως ένα από τα πιο διασκεδαστικά οχήματα, που είχαν κατασκευαστεί, μέχρι τότε.

Πενήντα πέντε χρόνια αργότερα, το αγαπημένο dune buggy φιλοδοξεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα, καθώς θα επανασχεδιαστεί για το 2023.

Ανακοινώθηκε ότι το Manx 2.0 Electric, που φέρνει όλη την περιπετειώδη, εκτός δρόμου διασκέδαση του πρωτότυπου, μόλις τροφοδοτείται από μια μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του Manx 2.0 ακολουθεί πιστά τα βήματα του αυθεντικού με τη στιβαρή, μα σίγουρα πληθωρική σιλουέτα του, αλλά η νεότερη ενσάρκωση είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένη από τον προκάτοχό του, χάρη στο κλειστό πίσω μέρος για την ψύξη των ηλεκτροκινητήρων. Λογικό, αφού δεν υπάρχει πια ο αερόψυκτος κινητήρας Volkswagen Beetle, που κρέμεται στο πίσω μέρος εδώ.

Ωστόσο, το Manx 2.0 παραμένει πιστό στη μονοκόκ κληρονομιά του αυθεντικού πλαισίου, καθιστώντας το ελαφρύ – το βαρύτερο 2.0 φέρεται να ζυγίζει 1650 κιλά- και ισχυρό σε ανώμαλο έδαφος. Διαθέτει επίσης ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και αναγεννητικό φρενάρισμα, το οποίο επωμίζεται το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου πέδησης.

Το Manx 2.0 θα έχει δύο επιλογές μπαταρίας: μια μπαταρία 20,0 kWh με ισχυρή αυτονομία 241 χιλιομέτρων ή μια μπαταρία 40,0 kWh με αυτονομία 483 χιλιομέτρων.

Advertisement

Ο κατασκευαστής δεν έχει επικοινωνήσει την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, αλλά διαρροές στις ΗΠΑ, κάνουν λόγο για 202 ίππους.  Η πρώτη παρτίδα, συνολικά μόλις 50 buggies, θα αποσταλεί το 2023 ως μέρος ενός προγράμματος beta, αλλά μόλις το Manx 2.0 φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό, θα συνοδεύεται από μια σειρά επιλογών όπως A/C και θερμότητα, καθώς και ένα smart οθόνη.

Advertisement

Η τιμή, πάντως, των 74.000 δολαρίων, το καθιστά απαγορευτική επιλογή για την πλειοψηφία, όσων ενθουσιάστηκαν με την εικόνα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB (+ video)
Η τιμή της νέας Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC+ στην Ελλάδα
Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;