Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video)

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video)

ΝΕΑ

Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video)

ΝΕΑ

Η Brabus είναι γνωστή για τη βελτίωση της απόδοσης των μοντέλων Mercedes-AMG, αλλά ο Γερμανός βελτιωτής αποφάσισε να κάνει… άλματα με ένα πολύ ειδικό εκτός δρόμου όχημα για την κατάκτηση της ερήμου.

Advertisement
Advertisement

Το Brabus 900 Crawler θα κατασκευαστεί μόλις 15 φορές και η τιμή του θα ξεκινά από τις 891.310 ευρώ.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το Brabus Crawler μοιράζεται οπτικά στοιχεία με τη Mercedes G-Class. Προσέχοντας λίγο περισσότερο, θα δείτε πως αυτά περιορίζονται στα… φώτα LED. Το αμάξωμα (ότι έχει μείνει) είναι εντελώς νέο, κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανθρακονήματα και βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας.

Advertisement
Advertisement

Το Crawler δεν έχει πόρτες ή παράθυρα, αφήνοντας το εσωτερικό πλήρως εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, ενώ έχει ένα βαμμένο κόκκινο roll cage, που στην ουσία είναι μέρος του πλαισίου. Έχει φαρδιά φτερά, εισαγωγές αέρα στο καπό, LED τοποθετημένα στην οροφή και τελικά εξάτμισης σε μαύρο ματ χρώμα.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Crawler είναι η τεράστια απόστασή του από το έδαφος των 530 χιλιοστών που έγινε δυνατή χάρη στις ενισχυμένες βάσεις της ανάρτησης, τα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος αμορτισέρ, τα ειδικά κατασκευασμένα γόνατα αλουμινίου και τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου. Μιλώντας για αυτούς, οι σφυρήλατες ζάντες Brabus Monoblock HD 20 ιντσών είναι εφοδιασμένες με ελαστικά εκτός δρόμου Maxxis Razr, συμπεριλαμβανομένου ενός εφεδρικού τροχού πλήρους μεγέθους τοποθετημένου στο πίσω μέρος. Οι δίσκοι των φρένων έχουν διάμετρο 400 χιλιοστά μπροστά και 370 πίσω -το μέγεθός του δηλαδή είναι ανάλογο των τροχών ενός αυτοκινήτου πόλης.

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του bi-turbo V8 των Mercedes-AMG. Η χωρητικότητά του έχει ανέβει για την περίσταση στα 4,5 λίτρα (από 4,0) και η απόδοσή του στους 900 ίππους και τα 1.250 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων, με μπλοκέ διαφορικά. Οι παραπάνω προδιαγραφές φέρνουν το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα λόγω των ελαστικών εκτός δρόμου.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα από ανθρακονήματα επενδεδυμένα με κόκκινο ύφασμα Silvertex, ένα ανθεκτικό υλικό που προέρχεται από τα σκάφη Brabus Marine. Παρά τη μίνιμαλ φύση του, το Crawler διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό «πιλοτήριο» δανεισμένο από τα μοντέλα της Mercedes και μια πρόσθετη, αδιάβροχη και ανθεκτική στον ήλιο και τη ζέστη οθόνη πλοήγησης GPS 12 ιντσών τοποθετημένη στην πλευρά του συνοδηγού. Η Brabus προσφέρει τέσσερα δωρεάν κράνη από ανθρακονήματα και ένα σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας.

Το πρώτο Brabus Crawler είναι ήδη έτοιμο και διαθέσιμο προς πώληση στην τιμή των 891.310 ευρώ, (δεν έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο) που το κάνει, πιο ακριβό από το Brabus 800 XLP Superblack.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Brabus φτιάχνει την απόλυτη Mercedes G-Class
Θα μπορούσατε να ζήσετε σε ένα τόσο ακραίο σαλόνι;
H G-Class των 800 ίππων της Βrabus γίνεται ακόμα πιο extreme