Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Model Y είναι ο νέος βασιλιάς!

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Model Y είναι ο νέος βασιλιάς!

ΝΕΑ

Το Tesla Model Y είναι ο νέος βασιλιάς!

ΝΕΑ

Το Tesla Model Y πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια και έχει ήδη σημειώσει μια καλή εμπορική πορεία. Πλέον, αυτή γίνεται ακόμα καλύτερη.

Advertisement
Advertisement

Λες και δεν αρκούσε η δημοσιότητα που απολαμβάνει η Tesla καθημερινά, σε παγκόσμιο επίπεδο… Αυτή τη φορά συμβαίνει επειδή επιβεβαιώθηκε ένα στοιχείο το οποίο αποτελούσε δέσμευση του ίδιου του Ίλον Μάσκ, του ιδρυτή της εταιρείας.

Ο ιδιότυπος δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει ότι εντός του 2023 το Model Y θα διακρινόταν αναφορικά με τις πωλήσεις του, κάτι που επιβεβαιώθηκε.

Βάσει των στοιχείων από τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τής Tesla ήταν το δημοφιλέστερο στις περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα δεδομένα από την Jato Dynamics, το πρώτο τρίμηνο του 2023 το Model Y πούλησε συνολικά περίπου 267.000 μονάδες, αριθμός που είναι κατά 69% αυξημένος σε σχέση με αυτόν του ίδιου περυσινού χρονικού διαστήματος.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Tesla βρέθηκε στην κορυφή καθώς ξεπέρασε και την Toyota Corolla, η οποία σημείωσε περίπου 256.400 πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Εκτός από την Ευρώπη, το Model Y παρέμεινε δημοφιλές τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ, στις οποίες οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 68%, ενώ της Corolla μειώθηκαν κατά 10%.

Advertisement

Πάντως, η Toyota μπορεί να έχασε την πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων από την Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2023, ωστόσο μονοπωλεί τις υπόλοιπες θέσεις στην πρώτη πεντάδα.

Έτσι, εκτός από την Corolla, η οποία είναι στη δεύτερη θέση, τρίτο ήταν το Hilux (με περίπου 214.000 μονάδες), στην τέταρτη θέση το RAV4 (περίπου 211.000 μονάδες) και στην πέμπτη το Camry (περίπου 166.200 πωλήσεις).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla θέλει Θεσσαλονίκη!
Αποκάλυψη: Δείτε το σαλόνι του «αγροτικού» της Tesla
Με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τα καθίσματα του νέου Toyota Tacoma