Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Toyota Corolla: Ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά

ΝΕΑ

Η νέα Toyota Corolla ενσωματώνει την πιο ισχυρή Hybrid Electric τεχνολογία 5ης γενιάς, με κορυφαίες επιδόσεις και οικονομία, καθώς και μια σειρά τεχνολογιών στο βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Με ανανεωμένο στιλ, την εισαγωγή της πέμπτης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογίας, μία πλήρως αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία χρήστη και μία εκτεταμένη γκάμα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota T-Mate, η Toyota παρουσιάζει την πιο ολοκληρωμένη Corolla από ποτέ.

Ο βασικός σκοπός της επιτυχημένης εμπορικά εταιρίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης της νέας Corolla στην πιο δημοφιλή κατηγορία. Η Corolla είναι η μοναδική στην κλάση που προσφέρει Full Hybrid Electric τεχνολογία με κορυφαίες αποδόσεις και κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά έως και 80% του χρόνου – προτεραιότητες που εξελίσσονται ραγδαία από πλευράς σημασίας και αξίας για τους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Corolla ενσωματώνει την πέμπτη γενιά του κορυφαίου σε όλο τον κόσμο Full Hybrid Electric συστήματος της Toyota σε συνδυασμό με κινητήρες βενζίνης 1,8 και 2,0 λίτρων. Και τα δύο συστήματα επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους, που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με επιπλέον ισχύ και βελτιωμένη απόδοση, διατηρώντας χαμηλότερες τις εκπομπές CO2 όπως επίσης και την κατανάλωση καυσίμου.

Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου- διαφορικού έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι μεγαλύτερη από πλευράς ενεργειακής χωρητικότητας αλλά πιο μικρή από πλευράς διαστάσεων και πιο ελαφριά (μείωση βάρους έως και κατά 18 κιλά, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Advertisement

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων έχει αυξηθεί στους 140 ίππους, μειώνοντας κατά 1,7 δεύτερα τον χρόνο της επιτάχυνσης για το 0-100 χλμ./ ώρα που τώρα ολοκληρώνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 παραμένουν οι χαμηλότερες στην κατηγορία με μόλις 104 g/km, εξασφαλίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ η κατανάλωση παραμένει επίσης η κορυφαία στην κατηγορία με μόλις 4,6 λίτρα/100km.

Γνωρίστε τα πάντα για τη νέα Toyota Corolla

Advertisement

Για ακόμα πιο καλές  αλλά επίσης “καθαρές” επιδόσεις, υπάρχει φυσικά και το μεγαλύτερο σύνολο των 2.0 λίτρων, η συνολική ισχύς του οποίου έχει αυξηθεί στους 196 ίππους (+12) με τον χρόνο επιτάχυνσης για το 0-100 χλμ./ ώρα να είναι πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα. Οι τιμές εκπομπών CO2 σε συνδυασμένο κύκλο έχουν μειωθεί στα 102 g/km, όπως και η μέση κατανάλωση καυσίμου, δηλαδή στα 4,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η νέα Toyota Corolla έχει τον τρόπο συνδυάζει τα ασυμβίβαστα. Τις κορυφαίες επιδόσεις μαζί με πολύ χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές. Εάν σε αυτά προσθεσετε στην εξίσωση και το όνομα – επένδυση, έχετε στα χέρια σας μια καθόλα ολοκληρωμένη πρόταση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota Corolla Hachback 1.8 140 PS Hybrid
Νέο Toyota Corolla Hatchback: Το best-seller καλύτερο από ποτέ!
Διαθέσιμo στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota Corolla